Peder Fredricson - H&M Christian K

Peder tvåa i 1.50 i Valkenswaard

Flera svenska ryttare tävlar på Tops Arena i holländska Valkenswaard i helgen. Bäst har det hittills gått för Peder Fredricson som med H&M Christian K tog en andraplats på lördagen. Även Henrik von Eckermann har tagit flera fina placeringar.

I helgen rids den första femstjärniga hoppningen i Nederländerna sedan coronastoppet.

Henrik von Eckermann har haft en bra tävling hittills med en 4:eplats på Fancy Me i fredagens 1.45 och en 5:eplats med Forever i lördagens 1.45.

På lördagen reds en stor 1.50-hoppning. Peder Fredricson och H&M Christian K var felfria men långsammare än den snabbe fransmannen Julien Epaillard och hans kvicka sto Queeletta som segrade i klassen. Andraplatsen gav en prischeck på drygt 100.000 kronor.

I den stora 1.60-klassen på lördagen var Evelina Tovek och Dalila de la Pomme bästa svenska ekipage med fyra fel och utanför placering. Den klassen vanns av Gregory Wathelet med Nevados S som tog hem segerchecken på en miljon.

Idag söndag rids lagtävlingen Global Champions League där Peder Fredricson med ”Charlie” – Catch Me Not S, Evelina Tovek med Winnetou de la Hamente Z och Malin Baryard med H&M Indiana deltar.

Startlistor och resultat från Valkenswaard > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.