Peder Fredricson.

Peder utvecklar ny sko ”Alla detaljer har blivit viktigare”

I en intervju med nyhetsbyrån TT berättar Peder Fredricson att han håller på att utveckla en ny sko för hästar på internationell toppnivå.

Nyhetsbyrån TT intervjuar Peder Fredricson, som är hemlighetsfull när det gäller ett projekt med att ta fram en ny sko för hästar på toppnivå.

– Det är ett samarbete med flera olika stora företag för att se om vi kan hitta bättre lösningar än de som finns i dag. Det finns ett behov av det, men produkterna finns inte.

Peder Fredricson har länge varit intresserad av att utveckla hoppsporten på alla fronter och inte minst under pandemin har han intresserat sig för detaljer som han försökt vässa. Det kunde man bland annat läsa om i Ridenews intervju från tävlingsuppehållet under pandemin.

” Tidigare var det så att hade du en bra häst och red bra så vann du. Nu finns det så många himla bra hästar och ryttare.”

I intervjun med TT säger Peder att han tror att utrustningen blir allt viktigare ju mer sporten går framåt och marginalerna blir mindre.

– De senaste 10-15 åren har hoppsporten gått extremt fort framåt. Vi rider på fibersand nu och underlagen är optimala hela tiden.

– Det innebär att man kan hoppa högre och rida snabbare. Det finns också fler riktigt bra ekipage. Tidigare var det så att hade du en bra häst och red bra så vann du. Nu finns det så många himla bra hästar och ryttare. .

– Alla detaljer har blivit viktigare. Vi kan inte ha en svag länk. För 20 år sedan var det många ryttare som var lätt överviktiga och som inte gick på gymmet. Nu är alla vältränade.

”Mycket är väldigt traditionellt och gammaldags. En del traditioner är värdefulla och viktiga att behålla men vissa saker kan man också utveckla”

Han ser att sporten har stor potential att utvecklas.

– Mycket är väldigt traditionellt och gammaldags. En del traditioner är värdefulla och viktiga att behålla men vissa saker kan man också utveckla.

I intervjun säger Peder också att han siktar på VM, men kommer att ta det lite lugnare.

– Jag kommer att tävla lite mindre. Nu när jag nått målet att bli världsetta kommer jag att prioritera lite mer tid hemma med familjen.

– Mina hästar är också äldre. De måste också ha lite mer återhämtning mellan tävlingarna.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.