Peder Fredricson får inte upprepa mästerskapsbragden med All In i Tryon. Foto: Kim C Lundin

Peder väljer bort stjärnhästen

H&M All In var länge Peder Fredricsons förstahandsval till VM i Tryon. Nu får ryttaren ställa hoppet till H&M Christian K eller till Hansson WL.

För H&M All Ins del har det varit en kamp mot klockan. Den varma has som hållit Allan borta från tävling uppges nu vara utläkt. Men EM-stjärnan anses inte hinna inte bli klar i tid för det stora mästerskapet.

– Han är inte riktigt redo och i full form för ett stort mästerskap ännu, utan kommer att få tävla igen efter VM, berättar Peder för Svenska Ridsportförbundet.

Valet står nu mellan Hansson WL och H&M Christian K. Peder kommer att rida båda hästarna i helgens femstjärniga tävlingar i Bryssel, Belgien. Den 10 september ska hästvalet vara spikat.

Såhär säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till SVRF.

– Det är såklart tråkigt att All In inte kan åka, men de två andra hästarna håller också mästerskapsklass och har gjort en fantastisk säsong båda två, säger han.

Här kan du se nyheten som släpptes via Peder Fredricsons sponsor.

 Läs mer: Här är kvinnan som har koll på allt 

Läs mer: Malin Baryard Johnsson visar form inför mästerskapet

Läs mer: Von Eckermann och Toveks Mary Lou är redo

Läs mer: Här är listan på alla nominerade till VM

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

De här gör upp om att få åka

Hansson WL

Hansson kom till Peder Fredricson efter årsskiftet och har radat upp en rad fina placeringar och segrar. För bara någon månad sedan stod det klart att Astrid Ohlin skulle köpa in sig i valacken. På så sätt räddades Hansson till VM och andra stora klasser med Peder. Ryttaren själv uppger att även Hansson är en känslig häst med “hur mycket kapacitet som helst”. Hansson WL har bland annat representerat Sverige genom att segra i flera femstjärniga grand prix-klasser. Bland annat fick vi se Hansson WL och Peder Fredricson vinna närmare en miljon via sin seger i Cannes GP under Global Champions Tour. Ekipaget har också två fina andraplaceringar i grand prix i femstjärniga GCT-tävlingar i London och Berlin.

 

H&M Christian K

Christian K har varit ett välkänt namn i startlistor med Peder Fredricson den senaste tiden. KWPN-valacken har bland annat tävlats i Nations Cup i Rotterdam med en seger i den femstjärniga 160-klassen. Peder själv har tidigare beskrivit Christian K som en försiktig individ som han tror mycket på. Christian K var också med under Falsterbo i juli och presterade fina placeringar, bland annat med en tredjeplats i Falsterbo Grand prix.. Peder har nämnt att Christian K inte riktigt har fått upp snabbheten, men att kapaciteten för de riktigt stora klasserna sitter där. Det har ekipaget bevisat bland annat under Global Champions Tour tävlingar i våras.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.