Peder Fredricson - Catch Me Not S

Peder vann över ungdomarna på hemmaplan

Peder Fredricson kombinerade helgen med glamourös Ellegala och tävlingar på Sundbyholm. Där blev det seger i Grand Prixklassen med Catch Me Not S.

Peder Fredricson är inte någon vanlig syn på nationella svenska tävlingar men i helgen spred världsettan stjärnglans över tävlingarna på Sundbyholm.

– Denna gången passade det bra för hästar och hästägare, och också med andra möten och jobb, säger Peder Fredricson till SvRF:s hemsida.

För arrangörsklubben betydde det mycket att han fanns i startlistorna.

– Det är härligt att ha honom här. Han är snäll, tillgänglig och lättsam, en verkligt fin förebild. Och han pratar med alla, och ser ut att trivas också, säger Barbro Lilje, överdomare.

– Jag gillar verkligen att prata med ponnyryttarna. Man kommer ju ihåg hur det var liksom, man har ju haft ponnyer stannat och sprungit tillbaka till stallet, man vet att vägen inte är spikrak, säger Peder Fredricson och fortsätter:

– Man får roliga samtal med barn om träning och tävling, ärliga frågor och svar. En liten ryttare hade vägrat ut sig i alla starter och när jag frågade hur det kändes så fick jag till svar att det är bara att bita ihop och komma igen, och det är ju så rätt, helt helt rätt, säger han.

På tävlingsbanan gav Charlie, Catch Me Not S, besked om fin form och tanken är att han ska ut på Europas största arenor igen längre fram i maj.

– Han kändes jättefin och det är alltid kul att vinna så klart, eller rättare sagt så är det tråkigt när det går dåligt.

Superduon vann med knappt sex sekunder före tvåan Philip Svitzer och Alida Nike. Andre Brandt och Quidam´s Supernova NN slutade trea.

– De är två riktigt duktiga och väldigt talangfulla och ryttare. Det var riktigt kul att tävla mot dem, de har en ljus framtid, säger Peder Fredricson på väg hem mot Grevlundagården.

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.