Peder Fredricson - All In Tokyo OS Silver

Peders plan: Rida All In på VM i Herning i höst

Peder Fredricson avslöjar nu för tidningen DN att han matchar 16-årige H&M All In för VM i danska Herning i höst. Han kopierar sitt upplägg från OS i Tokyo.

– Jag ger honom en chans att komma i gång på ett bra sätt, men sedan får han själv visa om han är i bra form eller inte, säger Peder Fredricson till Dagens Nyheter.

Efter en lång vila har Peder låtit H&M All In göra tävlingscomeback i mitten av april och han kopierar sitt upplägg från förra året när han matchade valacken mot OS i Tokyo. Han går inte de högsta klasserna nu, utan det sparas till juni och då får Peder svaret på om det bli VM eller ej.

– Han är inte i toppform ännu, och behöver ytterligare några tävlingar, men han gjorde väldigt bra ifrån sig i St Tropez i förra veckan så vi är på väg i rätt riktning.

Som svenskt hoppekipage är de historiska, med två OS-silver, 2016 och 2021, EM-guld 2017 och lagguld i OS 2021. Vid OS 2016 var All In den andra hästen någonsin som gick ett helt OS utan att röra en bom.

All Ins karriär har inte varit helt bekymmersfri, då han har opererats för upprepade kolikanfall och inför VM i Tryon 2018 var han skadad. På sätt och vis kan man också säga att han har sparats och har vid 16 års ålder inte alltför många språng i bagaget. Under pandemin fick han dessutom ett långt tävlingsuppehåll och togs inte fram förrän det var dags att matcha honom fram till OS.

– Jag brukar säga att All In och jag är i ungefär samma ålder. Vi är båda ungefär i mitten av våra liv, säger Peder Fredricson, som i år fyllde 50 år.
– Vi har känt varandra i många år nu, så jag har lärt mig vad han gillar. Numera gör han i stort sett inga inomhustävlingar. Han gillar inte skärmar och sådana grejer speciellt mycket utan trivs mycket bättre på utomhusbanorna. Därför väljer jag bort inomhussäsongen med honom.

Läs hela intervjun i DN > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.