Segrare! Radarparet Peder Fredricson och Hansson WL tog hem storsegern. Foto: Fredrik Jonsving

Peders rasande tempo petade ner Davenport

Av de tio deltagarna i winning round var det bara en enda som kunde rå på James Davenport och Tiger. Peder Fredricson kammade hem Jönköping grand prix-kvalet till publikens förtjusning,

Britten, James Davenport, som hade det något mardrömslika läget i att starta både etta och tvåa i winning round gick ut snabbt med Cheers Twin. Men med bom i marken tog sagan snart slut. Davenport var inte helt nöjd när han red ut för att byta häst.
Återkomsten lät dröja på sig. Det tar trots allt en stund att hinna värma och göra sig redo.
James Davenport. Foto: Fredrik Jonsving
Davenport kom tillbaka mer än redo. I ett rasande tempo gjorde han winning round näst in till omöjligt för de nio konkurrenterna. Peder Fredricson, näst sist startande med Hansson WL, hade dock siktet inställt.
Rysligt snabbt rattade han runt den försiktiga valacken och gjorde en rekordtid med noll fel på hinder. En bra upphämtning för Österlenryttaren som hade ett regelrätt tvärstopp med VM-hästen H&M Christian K tidigare under kvällen.
– Hästen var det inget fel på … Den hoppade bra. Ryttaren var det värre med, sammanfattade Fredricson då.
Den nya satsningen med spel på hoppning verkar ha fallit väl ut. Inte minst för Rosanna Broberg som vann 26 500 på en insats om 160 kronor. Båsen där man kunde betta var i stort sett fulla hela tiden.
För segern fick Peder Fredricsson och Hansson WL 75 000 kronor. Tvåa blev James Davenport och Tiger. Marcus Westergren och Calmere slutade trea med tiden 41,74. Segraren hade tid 36,76.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.