Peter Lundström. Foto Fredrik Jonsving

Peter Lundström vill roa publiken

Peter Lundström är en av våra mest populära banbyggare. Han designade alla klasser från unghäst till grand prix-hoppning under helgen i Elmia Scandinavian Horse Show som nu är avslutat. Totalt sett är han nöjd med meetinget i Jönköping.

– Totalt måste man vara nöjd från vår sida med banor och så. Man försöker alltid lära sig något varje dag i det här jobbet. Men på det hela taget måste man vara nöjd.

All design och allt ansvar faller på Peter Lundström. Han berättar att det sedan är hans team, bestående av bland annat fyra banbyggare som genomför idéerna.

– Jag har ett väldigt bra team, men det är jag som är ansvarig, säger han.

Den stora banan i Elmias D-hall ser tajt ut på bredden för den oinvigde. Är det svårt att bygga inomhus? 

– Det är nog som den ser ut uppifrån. Den här 30/70 som vi hoppar på är ju ganska många arenor utomlands som hamnar där när man bygger upp inomhus. Jag skulle gärna ha lite mera bredd för då skulle man kunna hitta ännu mera trevliga linjer.

– I ett svenskt perspektiv är det bra. Det finns plats nog för de här hoppningarna, men ännu lite större vill man alltid ha som banbyggare, säger Peter Lundström och tillägger att han i inomhusarenor särskilt försöker bygga lite spektakulärt.

– Man vill ju ha lite ahh, och ohhh hos publiken. Det tycker jag är kul!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.