Placeringsfest för Peder i New York

Europamästaren Peder Fredricson har haft en riktigt lyckad helg på Longines Masters i New York. Med placeringar i de största klasserna toppade svensken helgen med en andraplats i grand prix.

Under torsdagen placerade Peder sig med Hansson WL i en 145-klass. På fredagen upprepades placering – men denna gång på en fjärdeplats med Hansson WL i Masters One Trophy. I kvällens senare speedklass slutade Peder också fyra men då med H&M Zaloubet.

På lördagen klippte Peder och Zaloubet till igen när de ingick i det europeiska laget i Riders Masters Cup. Ryttarna startade en och en i upplagda dueller och Peder Fredricson fick möta Laura Kraut på Hello Guv’Nor, med Peder som segrare i första duellen. I andra besegrade svensken även Adrienne Sternlicht. Team Europa vann med åtta poäng före amerikanernas 7. Lagen bestod av följande ryttare. Europa: Peder Fredricson, Kevin Staut, Harrie Smolders, Olivier Philippaerts, Gregory Wathelet.USA: McLain Ward, Georgina Bloomberg, Adrienne Sternlicht, Beezie Madden, Laura Kraut.

– Spännande in i det sista och bra stämning i arenan. Konceptet är bra och jag hörde att det var en bra tv-sändning också, säger den svenske ridsportslegendaren själv om tävlingarna.

Om du jämför med svenska landslaget: Skulle du säga att det är skillnad att ingå i ett internationellt landslag i sättet att arbeta?

– Det är ungefär det samma. Alla stöttar varandra men har sitt eget upplägg. När man vinner firar man tillsammans.

Valacken H&M Zaloubet (Maloubet de Pleville) – Robin Z är född 2007 och lite av en raket.

– Zaloubet gick felfritt bägge rundorna. Hade bra tid i sista och hoppade mycket bra, konstaterade Peder om laghoppningen innan det var dags för grand prix. De skulle bli den sista stora tävlingen i New York innan det var dags att sätta sig på planet hem.

 

Peder Fredricson och Hansson WL red en felfri grundomgång och fick gå ut som allra sista startande i omhoppningen. Facit: 0 fel och en andraplats som gav ryttaren drygt 75 500 dollar i prispengar.

Grand prix-vinnare blev hemmaryttaren McLain Ward med Clinta (Clinton-Lord Pezi). Ward belönades med drygt 126 000 dollar för segern.

Peder Fredricson har stort hopp om den tioåriga hingsten Hansson WL som han tog över träningen av i år.
– Han är en försiktig häst med enorm potential, säger Peder.

Och All In då?

– Jag har börjat trava honom och kommer långsamt öka träningen och så får vi se hur han tar det, vi tar en månad i taget, säger Peder Fredricson.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.