Scott Brash

Podcast med Scott Brash:

Brittiska toppryttaren Scott Brash, den enda som vunnit Rolex Grand Slam, medverkar i veckan i en podcast och berättar om livet som ryttare i ”lockdown” i Storbritannien.

– Jag är glad att jag inte har någon 16-årig häst, säger han.

Lyssna på hela podcasten här!

– Vi försöker hålla tävlingsinstinkten igång och rider våra hästar lika mycket som vanligt, berättar Scott Brash i podcasten The Full Course Showjumping Podcast där han medverkar i veckan.

– Tiden är densamma men intensiteten är lägre.

I Storbritannien har hittills (16 april) över 13.000 människor dött på sjukhusen sedan coronautbrottet och till och med premiärminister Boris Johnson har varit svårt sjuk i viruset. Där råder ”lockdown” och man får gå ut en gång om dagen för att handla eller motionera men måste undvika kontakt med alla utanför familjen. Bara de som har samhällskritiska arbeten får gå till jobbet. Eftersom den brittiska sjukvården är tungt överbelastad uppmanar man alla att undvika risksporter och aktiviteter där man riskerar att bli skadad.
– Vi rider, men vi hoppar inte höga hinder, säger Scott Brash. Vi vill inte riskera att någon behöver åka till sjukhus. Vi gör bomarbete.

– Vi sitter alla i samma båt, säger Scott.
Men han själv är kanske en av de mer lyckligt lottade ryttarna. Han pensionerade nyligen sin storstjärna Hello Sanctos och har idag ingen äldre häst som skulle ha gjort sin sista stora tävling på det OS som inte blev av i år.
– Jag är glad att jag inte har någon 16-årig häst. De flesta av mina är runt 11 och nu kan jag också fokusera på att få fram nya hästar som kan vara med i urvalet framöver. Jag har flera hästar som kan vara aktuella för OS 2021.

Precis som många andra ryttare får Scott Brash passa på att hugga i hemma på gården.
– Vi tvättar och målar och får lite udda jobb som behövde göras gjorda.

Han har också varit med i kampanjen där brittiska ryttare samlar in pengar till Storbritanniens underfinansierade allmänna sjukvård, NHS.
– De arbetar outtröttligt dag och natt. Det kändes fint att få vara en del av att försöka hjälpa till. Det har också hjälpt oss att hålla tävlingsinstinkten vid liv!

Lyssna på podcasten här:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.