Pressbild från 2016

Ponnyryttare gör upp om drömträning

Det är återigen dags för Sveland cup. Helgen vecka 19 startar den populära cupen både i zon väst och zon mitt.

Zon väst håller hov på Halmstad fältrittklubb medan Skogslotten i Norrköping har tävlingar för zon mitts del. De unga ryttarna tävlar om en drömlik helg hos legendarerna Sylve Söderstrand och Lotta Björe.
– Vi är så förväntansfulla inför den här säsongen. Sveland Cup startades 2006 som en satsning på ungdomsridsporten och det är så roligt att se hur uppskattad både den och prishelgen hos Sylve och Lotta är, berättar Therese Wijkmark, ansvarig för Sveland Cup på Sveland Djurförsäkringar, som arrangerar cupen i ett pressmeddelande.

Tävlingarna hålls i fem zoner runt om i landet och slutar med en gemensam riksfinal på Grevagårdens ryttarförening den 10-12 augusti. Tävlingarna motsvarar hoppning LB. Det är de två högst placerade i respektive kategori som sedan vinner det prestigefyllda priset.

– Vi har fått väldigt positiv respons från vinnarna som varit här under åren. Jag tror att det beror på att Sveland Djurförsäkringar har ett bra koncept där alla kan vara med, både de som är nybörjare, men även de som har hållit på lite längre. Jag tror att ryttarna känner sig exklusiva, då allt engagemang och fokus ligger på dem, berättar Sylve Söderstrand.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.