Vilket gäng! Irma Karlsson, Rolf-Göran Bengtsson och Stephanie Holmén Foto: Kim C Lundin

RGB överst på helsvensk prispall i Gothenburg Trophy

Med sviten Rolf-Göran Bengtsson, Irma Karlsson, Stephanie Holmén och Erica Schwartz till omhoppning blev det ett drömresultat i Gothenburg Trophy.

Över en bana på 1,55-höjd gjorde 30 ryttare upp i grundomgång med omhoppning. Sju ryttare tog sig till omhoppning och fyra var svenskar. Gothenburg Trophy är traditionsenligt en mycket penningstinn tävling med stora prispengar.

Klassen innebar en härlig revansch för flera ryttare. I en supersnabb omhoppning visade det sig att gammal är äldst. Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Carlyle gick ut sist och piskade tiden med nästan två sekunder.

Oak Grove’s Carlyle och Rolf-Göran Bengtsson tog karriärens hittills största seger. Foto: Fredrik Jonsving

Rolf-Göran Bengtsson i segerintervju efter att ha vunnit sin största klass med Carlyle och över 215000 kr.

– Carlyle kom till mig som en av flera hästar från en sponsor, då inte direkt den bästa av de hästarna men han har mognat. Jag fick ett bra flyt till den sista rättuppstående och nu klarar han att gå snabbt. Han är större än sin far Casall och är lika försiktig.
– När jag rider fort så brukar han bli lite stressad, idag var han med på noterna och gick snabbt av eget initiativ.
– Att vinna en klass är alltid kul och att göra det i Göteborg är ännu bättre!
– sen är det ganska unikt att bli invald i Hall of Fame samma dag som man vinner största klassen.

Irma Karlsson red in på andra plats med Chaconnu och tog en härlig revansch efter den lite snöpliga avslutningen på världscupen. En check på 172000 kr satt inte heller fel till kassan.

– Jag var förvånad att vi kunde vara så här snabba idag men Chaconnu blir allt bättre, han har lärt sig mycket på sista tiden. Vi gjorde vad vi kunde men för ett år sedan hade vi varit mer än två sekunder efter.
– Jag var inte på mitt bästa humör igår kväll och idag på morgonen men kanske gjorde det att jag tog i lite mer idag, det kan vara bra också.

Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow red in på en tredje plats en sekund efter Irma. Hon drog hem nära 130000 kr till stallet på den fina placeringen.

– Jag är lite sur på mig själv att jag är en sekund långsammare idag men det var mitt fel. Normalt är Sparven en väldigt snabb häst men jag red för långsamt idag. Sen är det inte så tokigt att vara efter de här två.

Resultat

Rolf-Göran Bengtsson om stjärnan Crunch Skyndar långsamt

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.