Järngänget som fixade VM-silver, från vänster Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Fredrik Jönsson. Foto: Kim C Lundin
Ride TV

Ride-tv: Super-Fredde och VM-laget till SIHS

Se Super-Fredde sätta en oneliner i vårt klipp. Redan på VM var det klart att Fredrik Jönsson och hans lagkamrater planerade för tävling på Sweden International Horse Show.

De fyra svenska VM-hjältarna från Tryon, USA, tävlar igen på Friends Arena och Sweden International Horse Show. Det glada beskedet kommer arrangören med i ett pressmeddelande när det är knappt fem veckor kvar till tävlingsstart.

– Det är första gången som vi får se hela laget samlas efter succén i USA, det är härligt att de nu får möta den stora hemmapubliken, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Under VM stod de fyra svenska ryttarna för en osannolik bragd och visade att svensk ridsport är starkare än någonsin, de levererade ett VM-silver till svenskarna.

Fredrik Jönsson, Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckerman kommer nu för att tävla inför den stora hemmapubliken. För succémannen Fredrik Jönsson blir det första gången i nationalarenan:

– Det ska bli jätteroligt att komma till Friends Arena. Jag har aldrig varit där varken med eller utan häst, säger Fredrik Jönsson som tar med sig VM-stjärnan Cold Play.
– Det är planen. Han känns jättepigg och fräsch. Vi ska hinna rida två tävlingar, Helsingfors i helgen och sedan en till, innan Stockholm, för att komma rätt förberedda. Jag har inte tävlat inomhus på ett år så vi behöver stämma av lite med honom hur det känns att komma in nu efter en lång utomhussäsong. Jag har faktiskt knappt ridit i ett ridhus på länge, säger Fredrik Jönsson, som har sin bas precis intill Flyinge med massor av terräng in på knuten.

Hoppningen under Sweden International Horse Show:
Förbundskapten Henrik Ankarcrona tar ut nio svenska ryttare och sportchef Malin Baryard Johnsson ansvarar för de nio internationella toppryttare som bjuds in.
Varje ryttare tar med sig två hästar och samtliga startar i de sex internationella klasser som går under helgen.

Se hela programmet och alla klasser på  Sweden International Horse Show 29 november – 2 december 2018,

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.