Peder Fredricon och Catch Me Not

Rolex Grand Prix går in på andra rundan – Peder Fredricson vidare

Den prestigefyllda Rolex Grand Prix i Aachen även känt som Grosse Preis der Aachen har krävt sitt tribut. Med till andra rundan är Peder Fredricson och Steve Guerdat, båda på SWB-hästarna Catch Me Not S och Albfuehrens Bianca.

Frank Rothenberger hade byggt en rejäl avslutande utmaning åt ryttarna med 14 hinder och 18 språng där högsta hindret var 1,68 m högt. Dessutom var en 4 meters vattengrav och en tvåkombination av två koppelräck med vatten under med. En sugande trekombination oxer-räcke-oxer ledde fram till ett blått koppelräck precis vid utgången, där föll det bommar.

När 3/4-delar av det 40 ekipage starka startfältet ridit var det fortfarande bara fem felfria. det ändrade regerande världsmästaren Simone Blum på  med sin makalös DSP Alice. Det är helt klart att utomhus är deras rätta element, gräs eller fiber spelar ingen roll, inomhussäsongen var inte riktigt deras bästa.

Peder Fredricson och Catch Me Not S hade en riktigt vass runda, snabb tid och härligt flyt över hindren ända tills detta sista koppelräck.

Till slut blev det nio felfria och en ryttare med tidsfel, 13 hade fyra fel och där var Peder Fredricson snabbast. Totalt går de 18 bästa vidare till andra omgången.

Peder Fredricson och Catch Me Not S Foto: Kim C Lundin

Andra rundan

I andra rundan gick banan annorlunda, borta var allt vatten sånär som på under ett räcke nummer fyra nära publiken längs en långsida. Totalt tolv hinder och 15 språng fanns inritade samt en omhoppningsbana med tre helt nya hinder.

De 18 bästa ryttarna gör upp i en andra runda och en omhoppning om det behövs. De startar i omvänd ordning, de som var snabbast i omgång 1 går ut mot slutet. Det innebär fördel för Daniel Deusser och Scuderia 1918  Tobago Z som var 0,26 sekunder snabbare än Simone Blum. Peder Fredricson går ut som nummer 8.

 Startlista runda två

Läs om upplösningen här. 

Animerad Banskiss runda 1

Animerad banskiss runda 2

 

Startlista
Resultat
Livesändning

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.