Rolf-Göran Bengtsson - Ermindo W. Foto Kim C Lundin

Rolf-Göran Bengtsson förlorar sin topphäst

Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W Rolf fick äntligen visa sin toppklass i Spruce Meadows där de var med och säkrade Sveriges historiska lagseger – Rolf och Ermindo som har varit med och stöttat landslaget både vid OS-guldet som reserver. Nu är hästen såld, ännu oklart till vem.

Rolf-Göran Bengtsson och 13-åriga hingsten Ermindo W (KWPN, Singapore x Carinjo, uppf A.P. De Wit, äg Nielsdotter AB och Stall Bengtsson) har varit ett av Sveriges viktigaste landslagsekipage under flera år och var senast i Spruce Meadows med och säkrade den historiska lagsegern för Sverige på en av världens största och svåraste banor  – kanske den största.

Nu berättar Rolf på sin Facebooksida att hästen är såld. Vi har ännu inte fått veta namnet på den nya ägaren.

Nyligen meddelade Rolf också att Holsteiner Verbandhingsten Catch (Colman x Calido I, uppf Hans-Peter Löding-Hasenkamp), som han tävlat de senaste två åren och tagit upp till internationell nivå, nu lämnar honom. Hingsten väckte uppmärksamhet när han var tvåa i Warendorf Grand Prix och har nu sålts till USA. Han kommer att stanna i Tyskland fram till årsskiftet för att tappas så att det ska finnas ett lager av strån kvar.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.