Oak Grove's Carlyle och Rolf-Göran Bengtsson på pallen i Herning Foto: Kim C Lundin

Rolf-Göran Bengtsson i stor form – tre svenskar i winning round

Hernings CSI3*-tour och fredagens 1,50-klass med winning round blev svensktät i toppen. Tre av dussinet finalister var blågula.

Herning CSI3*-tour

Banbyggaren Bo Bak Andersen var från start lite irriterad, det blev 16 felfria i den stora 1,50-klassen i stora arenan Boxen, Herning CSI3*-tour. Med winning round – de tolv bästa till omhoppning – betydde det att felfria Karin Martinsen /Stenhaga Tulip Tattoo och Anna Olsson / Maximilian blev utan plats.

När det väl blev dags för andra rundan blev det dramatik så det räckte och blev över förutom snabba ritter. Elle vad sägs om en avfallning och en rejäl hinderkrasch på tolv ekipage.

Placeringstoppen

Alexandra Eriksson och Liss Royal gjorde ett rejält avancemang genom en snabb felfri och lovande ritt, till slut blev de fyra. Linda Heed och Jarvis van d Abelendreef ledde grundomgången väldigt länge men hade ett nerslag i omhoppningen som kostade placeringar.

Alexandra Eriksson Liss Royal Foto: Kim C Lundin
Linda Heed JArvis van d Abeleendreef Foto: Kim C Lundin

Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Carlyle var tredje snabbast i grunden och höll i sitt felfria facit med en snabb runda på 48,14 sekunder. Men sist ut var hemmaryttaren Andreas Schou på Eurvette O och de bars på stödet av publiken hela långa sista galoppsträckan. Jublet visste inga gränser när de korsade mållinjen felfria och Andreas knöt näven i luften när resultattavlan kablade ut nummer 1.

Oak Grove’s Carlyle Rolf-Göran Bengtsson Foto: Kim C Lundin
Eurvette O Andreas Schou Foto: Kim C Lundin

Dramatik

Lisa Bongers var enda holländska ryttare i winning round – det slutade med en avfallning på första hindret, snopet är bara förnamnet. Det gick bra och Lisa och Donbalian lommade ut.

Lisa Bongers Donbalian Foto: Kim C Lundin
Lisa Bongers Donbalian Foto: Kim C Lundin
Lisa Bongers Donbalian Foto: Kim C Lundin

Sören Møller Rohde med före detta RGB:s tävlingspartner Todt un Prince Ask fick fel distans till en oxer och Todt satsade ändå. Sören förberedde sig på en störtning genom att inta livräddningssits men det gick vägen utan att de gick omkull trots en bom mellan frambenen.

Sören Møller Rohde Todt un Prince Ask Foto: Kim C Lundin
Sören Møller Rohde Todt un Prince Ask Foto: Kim C Lundin

Resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.