Rolf-Göran Bengtsson - Ermindo W

Rolf-Göran: ”Jag ser en bra framtid”

I en stor intervju får Rolf-Göran Bengtsson bland annat frågan om han siktar på att bli världsetta igen.

OS-silvermedaljören och tidigare världsettan Rolf-Göran Bengtsson åker med till Tokyo som reserv. Han var den stora överraskningen i laget som presenterades, där Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann rider.

I en stor intervju i DN säger Rolf:

– Det var lite överraskande tycker jag, men kul. Att bli uttagen till OS-laget är absolut en ära, säger Rolf-Göran Bengtsson.
– Jag går bra ihop med gänget som ska åka. Även om jag kanske inte kommer rida så tror jag de känner en viss trygghet genom min erfarenhet. De är jätterutinerade och behöver inte mycket hjälp, men det är alltid skönt att ha någon som kan komma med input.

Rolf har inte haft hästar på den här nivån och var förvånad när han togs ut till laget, men 12-årige hingsten Ermindo W har tagit ett stort kliv uppåt det senaste året.

– Jag ser en bra framtid i den hästen. Han är en nykomling i de allra största klasserna, men han svarar upp till mina förväntningar väldigt väl. Förra året på SM var det en svår bana på söndagen och då märkte jag för första gången att vi börjar bli mer och mer klara för detta nu, och det var ett fint svar att få, säger Rolf till DN.

Förra sommaren tog ekipaget guld när ”corona-SM” avgjordes i Falsterbo med – för första gången – alla svenska toppryttare i startfältet.

Rolf tror att det svenska laget har goda chanser.

– Det nya är ju att alla starter räknas och alla resultat är lika viktiga. Resultatmässigt så har Peder, Malin och Henrik gjort fantastiska resultat och är mentalt starka ryttare. Om alla har en bra dag kan det gå hur bra som helst.

Han får också frågan om han siktar på att bli världsetta igen.

– Ska du vara topp tio måste du vara på varje tävling varenda helg och ha ett gäng hästar att växla mellan, annars kör du slut på dem. Det har jag inte nu, men jag kör på i min egen takt och tar de tävlingar jag tycker är lagom för mina hästar och så får vi se hur långt det räcker.

Läs hela intervjun (låst) i DN > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.