Gerriet Nieberg - Ben 431. Foto Rolex Grand Slam / Ashley Neuhof

Rookie segrade i Aachens Rolex Grand Prix

Ingen svensk ryttare fanns med i startfältet när Rolex Grand Prix reds på Aachens stora bana på söndagen. Vinnare blev 29-årige Gerrit Nieberg, Tyskland – något av en rookie i de här sammanhangen.

Fem ryttare gick till omhoppning i Aachens Rolex Grand Prix – McLain Ward med HH Azur,
Aachens Rolex Grand Prix är en del av Rolex Grand Slam, där den som vinner tre segrar i de olika grandprixtävlingarna får en mångmiljoncheck.

Bland de 40 startande fanns 20 av världens topp 30-ryttare. Det var dock ingen av dem som skulle ta hem segern.

18 ekipage gick vidare till andra rundan och amerikanen McLain Ward blev med HH Azur den första att leverera dubbelnolla. Han fick sedan sällskap av Daniel Deusser med Killer Queen, Scott Brash (den ende som hittills vunnit Rolex Grand Slam) med Hello Jefferson, Nicola Philippaerts med Katanga van het Dingeshof och Gerrit Nieberg med Ben i omhoppning.

McLain Ward var som alltid snabb i omhoppningen, men rev sista hindret. Daniel Deusser levererade utan misstag och med tiden 41.60 sekunder. Scott Brash slog dock den tiden med cirka två sekunder. Nicola Philippaerts hamnade på en tredjeplats med en långsammare tid.
Sist ut var hemmaryttaren Gerrit Nieberg – med en 106:eplats på världsrankingen något av den fula ankungen i startfältet.
Men han bevisade sin plats bland de topprankade ryttarna genom att med Ben 431 slå Scott Brashs tid med över en halv sekund och ta hem segern.

– Allt känns fortfarande overkligt, jag väntade mig verkligen inte det här. Idag blev en dröm sann, det var en otrolig känsla, sa Gerrit Nieberg efter segern.

Gerrit Nieberg red världscupfinalen i Leipzig men har inte några mästerskapsmeriter. Detta var hans första 5* seger.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.