Rolf-Göran Bengtsson. Foto: Fredrik Jonsving

Säkerhet i fokus på clinic med hopplegendaren

SM i hoppning för ponny och children avgörs i veckoslutet hos Helsingborgs fältrittklubb. Men först får deltagarna långväga hjälp i en clinic med en av Sveriges bästa ryttare.

Säkerheten står i fokus när Rolf-Göran Bengtsson tar plats i Helsingborg för att guida ryttare i ett samarbete mellan försäkringsbolaget Folksam och Svenska Ridsportförbundet.

– Det är superviktigt att unga tidigt lär sig grunderna i hur man hanterar hästen på ett klokt och säkert sätt. Då minskar också riskerna för att man skadar sig själv eller att hästen blir skadad, säger Rolf-Göran Bengtsson till förbundet.

Clinicen är en del i satsningen ”Säker med häst On Tour” som består av en serie clinics med tema säkerhet.
– Även föräldrarna behöver lära sig mer om detta eftersom det är de som oftast hjälper till ute på tävling, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Säkerhetsfokus

Temat för clinicen är hur man bygger en stark och säker relation till sin häst.

– Att bygga en stark relation till sin häst är viktigt och det tar tid. Man måste lära sig att lyssna in sin häst och tyda dess signaler, säger Rolf-Göran Bengtsson till förbundet.

Ulrika Bidegård, landslagsledare i hoppning för ponny och children, ser fram emot kvällen.
– Det är oerhört viktigt att lyfta de här frågorna och unga ryttare måste få med sig säkerhetstänket i början av sin karriär. Då blir de tryggare och lär sig tänka efter innan någonting händer, säger hon till ridsportförbundets hemsida.

På clinicen deltar också hoppryttaren Cornelia Rylén.

Kvällen, som startar klockan 17, den 31 oktober, kommer att livesändas på Svenska Ridsportförbundets hemsida och på Equisport.

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.