Alice Tapper och Doge Dogelito var framgångsrika vid Saut Hermés 2019 Foto Frédéric Chéhu/Saut Hermés

Saut Hermés inställt – den Bosch krymper

Igår berättade vi om världscuptävlingarna i Polen som ställdes in. Nu kan vi också meddela att Den Bosch krymper publiken och Saut Hermés ställer in – det är några av konsekvenserna av coronavirusets framfart.

Grandiosa hopptävlingarna Saut Hermés som skulle ha ridits i magnifika Grand Palais i Paris om en och en halv vecka, den 20-22 mars, har ställts in på grund av de franska myndigheternas förbud mot event med mer än 1000 åskådare.

Den Bosch, stortävlingarna Dutch Masters Indoor Brabant i helgen i holländska s’-Hertogenbosch kommer att genomföras, men med en gräns på max 1000 åskådare.

Där rids bland annat Rolex Grand Prix med världens främsta ryttare, bland andra Steve Guerdat, Martin Fuchs, Daniel Deusser, Kent Farrington och Pieter Devos samt självklart alla holländarna. Många ser med förväntan fram emot att se Charlotte Dujardin debutera nya stjärnan Gio, men det är Mount St John Freestyle hon kommer att rida i världscupen. Det tyska toppskiktet är på plats med Isabell Werth, Helen Langehanenberg, Jessica von Bredow Werndl och hennes bror, Göteborgsvinnaren Benjamin Werndl.

Där tävlar för Sverige bland andra Peder Fredricson och Henrik von Eckermann i Rolex Grand Prix, Natalie Oldfors rider GP-dressyr i det sista världscupkvalet innan Las Vegasfinalen och ungdomsryttarna Isabella Tovek och Cecila Bergåkra skulle rida U25-Grand Prix. Den mest långväga gästen Cecilia berättade dock igår att hon väljer att stanna hemma på grund av smittriskerna.

25-30 svenska ryttare befinner sig i Spanien för tävlingarna i Oliva och Sunshine Tour. Där har ännu inga förändringar meddelats.

Ännu har inga tävlingar ställts in i USA. När det gäller världscupfinalerna i Las Vegas i april fortsätter allt som planerat. I det området har hittills endast två fall av coronavirus rapporterats. Den stora hotellkedjan MGM Resorts har dock meddelat att man kommer att stänga sina bufféer.

FEI:s Sports Forum i Lausanne ställdes in och man meddelade att de mest angelägna konferenserna kommer att hållas online.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.