Foto Christophe Taniere/Saut Hermès

Saut Hermés: Många felfria svenska ritter första dagen

Fredagen i Paris bjöd på många nollor från de svenska ekipagen.

Den stora 1.50 tidshoppningen på fredagen vanns av schweiziske Martin Fuchs med The Sinner, ungefär en sekund snabbare än tvåan Sanne Thijssen med Con Quidam RB från Nederländerna. Trea blev hemmaekipaget Simon Delestre med Hermes Ryan. Både Jens Fredricson/Markan Cosmopolit, Peder Fredricson/Hansson WL och Henrik von Eckermann/Dzara Dorchival var felfria och tog de tre sista placeringarna 12 – 14.

Martin Fuchs – The Sinner. Foto Christophe Taniere/Saut Hermès
Sanne Thijssen – Con Quidam RB. Foto Christophe Taniere/Saut Hermès
Simon Delestre – Hermes Ryan. Foto Christophe Taniere/Saut Hermès

I 1.45-klassen som inledde tävlingarna lyckades Angelica Augustsson Zanotelli bäst av de svenska ryttarna. Med Danna RJ placerade hon sig 5:a i klassen, som vanns av Emanuele Gaudiano, Italien med Carlotta 232. Även Jens Fredricson och Karmel van de Watering var felfria och tog 7:eplatsen i klassen. Henrik von Eckermann och guldhästen King Edward använde klassen som uppvärmning, felfria på hinder men i snigelfart och med tre tidsfel.

Emanuele Gaudiano – Carlotta. Foto Christophe Taniere/Saut Hermès

I U25-klassen startade två svenska ekipage, Andrea Persson, 25, med F.Las Vegas och Cora Hirn, 20, med Chaginue. Med två respektive ett nerslag hamnade de utanför placering. Segrade gjorde brittiska Sienna Charles, 20 år – syster till den senaste säsongens stora stjärnskott Harry Charles – med 17-åriga läromästaren Ornellaia, som ägs av prinsessan Haya och som bland annat tävlades i OS i Rio av John Whitaker.

Sienna Charles – Ornellaia. Foto Christophe Taniere/Saut Hermès

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.