André Brandt bjuder på sig själv på sociala medier. 
Foto: Privat

Se 19-åriga André hoppa häst – baklänges

Vem har sagt att man måste hoppa häst framlänges? Det menar 19-åriga André Brandt i Ronneby. Han väljer istället att hoppa baklänges – bara för att han kan.

I det uppmärksammade Instagramklippet får vi se André Brandt och familjehästen Gentry ta sig an ett rättuppstående hinder på cirka 50 centimeter. Anridningen görs i galopp och det är en glad Gentry som ökar hastigheten efter skuttet.
– Hon världens snällaste. Jag skulle aldrig göra det på någon häst jag inte litar på till 100 procent. Jag vet att det är flockdjur och att allt kan hända. Men om man känner individen bra och den är trygg med mig som ryttare är chansen mindre att något händer, säger André som övat lite inför klippet. 

Sitter stabilt

Han berättar också att han faktiskt inte trillat av under inlärningen, även om man kan tro det.
– Jag har tränat på att rida baklänges några gånger i alla gångarter och bytt galopp osv för att hon ska känna sig bekväm och att jag själv skulle känna så allt kändes bra innan vi testade att hoppa baklänges.
Andre avslöjar att det var hans följare som önskat ett klipp där han hoppar baklänges.
– Det började med att jag la ut ett annat klipp där jag hoppade av genom en bakåtkullebytta, efter det så skrev några att de vill se mig rida baklänges och så vidare. Till slut så testade jag, säger André.

Heltidsjobb

19-åringen har precis startat upp sitt företag för att jobba med hästar på heltid. Han red i nordiska mästerskapen förra året, har två SM-medaljer i ryggen och red finalen av Torstenssons ungdoms-GP både i Falsterbo och Elmia. Målsättningen är klar och det är hästar på heltid som gäller. André har genom åren också samlat på sig segrar upp till 145.

Framtidshoppet

Bäst just nu är hästen Miss Hope – med henne hoppas André på mästerskapsmedverkan.
– Med dom andra unghästarna är det Falsterbo och förhoppningsvis unghäst-VM, säger han.
Här intill kan du se klippet på Andrés baklängeshoppning.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.