Henrik von Eckermann

Se Global Championshoppningarna i Doha live – här är länken

Trots allt – nu är hoppningarna i Doha igång och här kan du se dem live.

Nu har man precis avslutat den inledande 1.45-hoppningen med omhoppning i Doha, där Henrik von Eckermann med Carlotta blev dubbelnolla och tog en fjärdeplats. Segrade i klassen gjorde Max Kühner, Österrike med Vancouver Dreams.

Första omgången av Global Champions League rids 15.45 svensk tid. Där startar Peder Fredricson i lagtävlingen tillsammans med Hansson WL. I par med Marcus EhningStargold rider han för laget Valkenswaard United.

Henrik von Eckermann och Evelina Tovek startar individuellt i klassen, med Carlotta respektive Winnetou de la Hamente Z. Det gör även Norges Geir Gulliksen, som rider sin världscupsegerhäst från Göteborg förra året – VDL Groep Quatro.

I skuggan av EHV-1-virusets härjningar i Europa var det inte helt okontroversiellt att genomföra tävlingarna i Doha. Fyra hästar har flugits dit från svårt drabbade tävlingsplatsen i Valencia, Spanien och en av dessa hästar har testat positivt för viruset. Man anser sig dock ha isolerat väl och ha tillräckliga säkerhetsåtgärder på plats. Läs mer > > >

LÄNK TILL LIVESÄNDNINGARNA > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.