Jens Fredricson - Markan Cosmopolit

Se mångmiljonklassen Rolex Grand Prix live här 13.30

Se Jens Fredricson, Annika Axelsson och Angelie von Essen rida Rolex Grand Prix i Aachen med mer än tio miljoner i prispengar. Gratis livesändning – länk här.

Strax börjar storklassen Rolex Grand Prix, med svenskt deltagande genom Jens Fredricson och Markan Cosmopolit, Annika Axelsson med Cleo Z och Angelie von Essen med Cochella.

De tävlar i hård konkurrens med EM-silverekipaget Martin Fuchs och Leone Jei, Steve Guerdat och Venard de Cerisy som vann Rolex Grand Prix i kanadensiska Spruce Meadows förra helgen, världsettan Daniel Deusser med Killer Queen VDM och OS-guldmedaljörerna Ben Maher och Explosion W.

Rolex Grand Prix Aachen ingår i Rolex Grand Slam tillsammans med sina motsvarigheter i Spruce Meadows och Geneve. Den som vinner mer än en Rolex Grand Prix får en extra bonus.

Rolexbanan i Aachen räknas som en av de största och mest massiva banorna inom hoppsporten. Tävlingen rids över 1.60 i två rundor med omhoppning. De 18 bästa ekipagen från första rundan går vidare till runda 2.

Kent Farrington som vann med Gazelle senast i Aachen är inte med idag. För USA tävlar istället tre av deltagarna i årets segrande Nations cuplag här i Aachen – Jessica Springsteen med Don Juan van de Donkhoeve, Lucy Deslauriers med Hester och Brian Moggre med Balou du Reventon.

Se livesändningen gratis > > >

 

Se första rundans bana i 3D:

Andra rundan:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.