Emma Emanuelsson - Chaploon FJ-8197

Seger för Emma Emanuelsson i ATG Riders League

Aandra omgången av ATG Riders League avgjordes under lördagskvällen i Henriksdal. Segrade i Grand Prix 1,50-finalen gjorde Emma Emanuelsson. I 1,35-finalen vann Julia Kringstad Håkansson.

Av de tio ekipage som tagit sig vidare från förmiddagens heat var sex stycken felfria i den avslutande Grand Prix 1,50-hoppningen. Snabbast av alla var Emma Emanuelsson från Jump Club Ridsportförening på Chaploon.

– Jag har varit tvåa fem gånger denna helg och jag tänkte bara: inte en gång till, säger hon efter ritten.

Efter en omtumlande framhoppning tidigare på dagen där hon trillade av lyckades hon trots allt fokusera tillräckligt för att slå det snabba startfältet.

– Det var lite omtumlande men det var glömt när jag passerade startlinjen. Han var jättesnabb och jag är supernöjd, fortsätter Emma Emanuelsson.

Framöver är ekipaget på väg till en tvåstjärnig tävling i tyska Riesenbeck och sedan väntar nästa omgång av ATG Riders League som anordnas av Jump Club RF på Elmia i Jönköping vecka 43.

På andraplats kom Shane Carey från Österlens Ridklubb på Skorphults Baloutendro och tredjeplatsen gick till Py Jägerden från Strömsholms Ridsportförening på AHG Whiterock Luis.

Julia Kringstad Håkansson snabbast i 1,35-hoppningen

I 1,35-finalen segrade Julia Kringstad Håkansson och åttaåriga Axwell (SWB).
– Det var jättekul! Jag tror inte att jag har ridit så fort på kanske tio år, men jag kände att nu måste jag satsa, säger segrarinnan efter ritten och berömmer sin häst:

– Han var verkligen med mig när jag vände upp riktigt tight mot hindren, det var en härlig känsla. Han har varit ganska grön men har verkligen vuxit och utvecklats mycket denna sommar.

Julia Kringstad Håkanssons långsiktiga dröm är att rida mästerskap för Sverige.
– Lite mer kortsiktigt hoppas jag såklart på att rida i Scandinavium. Jag har tävlat där tidigare som junior och young rider, men det var ett tag sedan.

På andraplats kom Emma Emanuelsson, den här gången på Centicco Pearl, och tredjeplatsen gick till Stephanie Holmén på Skylander VS.

 

Resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.