Seger för ”svensklaget” och Henrik och Angelica i toppskiktet

När andra rundan av Global Champions League reds i Monaco på lördagen var både Henrik von Eckermann och Angelica Augustsson Zanotelli felfria. Henrik tog en andraplats och Angelica var 8:a – det gav båda ett bra utgångsläge i kvällens höjdpunkt, storklassen Longines Global Champions Tour Grand Prix du Prince de Monaco.
Dock gick det inte som vi hade tänkt oss…

Det blev en oändlig väntan på en felfri ritt när Longines Global Champions Tour Grand Prix du Prince de Monaco gick av stapeln på lördagskvällen. Efter 20 ekipage hade 6 valt att utgå och ingen var ännu felfri. Det var först startande nummer 22, Belgiens Olivier PhilippaertsH&M Miro som klarade sig utan rivning, men med 2 tidsfel.

Första riktiga nollan blev irländske Darragh Kenny med Volnay du Boisdeville och då var det som om proppen gick ur – snart hade även Max Kühner med EIC Coriolis des Isles nollat och vi hade en omhoppning klar.

Nästa ekipage var Angelica Augustsson Zanotelli och här hade vi höga förhoppningar idag.
Hon har haft ett kanonmeeting hittills och tagit fina placeringar med båda sina hästar. Idag var hon med Kalinka van de Nachtegaele felfri i eftermiddagens stora klass, andra rundan av Global Champions League. Det gav en 8:eplats och ett bra utgångsläge i kvällens stora Grand Prix. Även Henrik von Eckermann, som här tävlar Hollywood V, var felfri och tvåa i GCL-klassen, en placering som gav cirka 200.000 kronor i prispengar.
Dock var flytet nu slut och det blev två nerslag för Angelika och Kalinka.

Sedan fortsatte bommarna att falla och även Henrik von Eckermann och Hollywood V tappade två – till slut var det endast de två ryttarna Max Kühner och Darragh Kenny i omhoppning.

Till slut blev det seger för Max Kühner på tiden 35.36, endast 34 hundradelar snabbare än tvåan Darragh Kenny. Förutom miljonvinsten har han nu en plats i superfinalen i Prag, där han bland annat möter Malin Baryard Johnsson (segrare i St Tropez) och Henrik von Eckermann (tvåa i Stockholm där vinnaren Christian Ahlmann redan hade en biljett sedan tidigare).

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.