Peder Fredricson - Hansson WL

Seger och placering för Peder – bra svenskhelg i Doha

Peder Fredricsons lag Valkenswaard United tog en solklar seger i helgens Global Champions League i Doha, Qatar.

Tillsammans med Hansson WL och Tysklands Marcus Ehning Stargold levererade Peder Fredricson genomgående felfritt i de två rundorna som reds på torsdagen respektive lördagen.
– Det är fantastiskt att vara tillbaka och tävla på toppnivå igen. Det är fantastiskt att rida med Marcus och jag ser verkligen fram emot resten av säsongen, sa Peder efter lagsegern.
Peder blev individuell tvåa i klassen som reds på 1.55.

Henrik von Eckermann - King Edward
Henrik von Eckermann – King Edward. Foto Stefano Grasso/GCL

Tredje plats individuellt gick till Henrik von Eckermann som gjorde en glimrande snygg runda med King Edward. Trots det hamnade hans lag Scandinavian Vikings, där han red tillsammans med Evelina Tovek och Geir Gulliksen först på 10:e plats. Evelina gjorde på torsdagen en felfri ritt med Winnetou de la Hamente Z och Geir med VDL Groep Quatro fick fyra fel i första rundan och åtta fel i den andra.

Individuell segrade i GCL runda två blev Scott Brash med Hello Jefferson, som var 24 hundradelar snabbare än Peder. Hans lag New York Empire där han red tillsammans med Denis LynchCristello slutade fyra.

Trots att man konstaterat smitta hos en av de hästar som rest till Qatar från virusdrabbade tävlingsplatsen i Valencia, Spanien, har man kunnat genomföra tävlingarna. När FEI gick ut och meddelade tävlingsstopp för ett flertal länder omfattades inte Qatar av stoppet och den smittade hästen har tillsammans med övriga hästar som kommit till Doha från Valencia har isolerats långt från tävlingsplatsen.

Under lördagen reds också den stora Grand Prixklassen, Peder och H&M Christian K var placerade 10:a med 75.000 kronor i prispengar. Segrade där gjorde Niels Bruynseels, Belgien med Delux van T & L, vilket innebär att han nu är kvalificerad till finalen i Prag i höst.

Alla resultat från LGCT och GCL i Doha > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.