Peder Malin Henrik Stockholm Stadion Global

Sex svenskar till start i storklassen LGCT Grand Prix – ingen till omhoppning

Angelica Augustsson gör sin första Global Championstävling. Det har nu gått ett antal år sedan hennes världscupseger i Göteborg med Mic Mac och även om hon tävlat internationellt med korta avbrott för barn så har hon inte så många starter på den här nivån på senare år.

Med Kalinka van de Nachtegaele är hon med startnummer 20 först ut av de svenska ekipagen. När hon kommer in på banan har hittills endast fyra ekipage tagit sig till omhoppning. Angelica gör en makalöst snygg runda, felfri in i det sista – men inte över det sista hindret, där Kalinka kickar till översta bommen som faller.

Det skulle visa sig att Angelica var den av svenskarna som höll nollan längst denna dag. Henrik von Eckermann och King Edward rev ett. Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana rev mot slutet, Douglas Lindelöw och Casquo Blue rev tre, Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W fick två ner plus ett tidsfel, Peder Fredricson och H&M All In inledde strålande men rev sista två.

Det kommer att visa sig att det inte blir fler än fyra ekipage till omhoppning: Amerikanske U25-ryttaren Spencer Smith med Quibelle, Carlos Enrique Lopez Lizarazo från Colombia med Evita, brittiske Scott Brash med Hello Jefferson och Edwina Tops-Alexander, som fortfarande efter alla år i Holland tävlar för Australien, med Fellow Castlefield.

Spencer Smith får en tidig rivning, men med tiden 39,58. Lopez Lizarazo river två, Scott Brash sätter första nollan på säker tid, lite långsammare. Edwina Tops-Alexander kommer in och ser sjukt fokuserad ut, men lyckas inte slå Brashs tid  – håller dock nollan och blir tvåa.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.