Ebba Berglöf delar ut pris till Shane Carey som sitter på Hold it Against Me, till höger på Contenance i trippelbarren. Foto: KimC.nu by Ateni AB.

Shane Carey i dubbel topp på Henriksdals RF

Henriksdals RF arrangerar stort meeting i fyra dagar, med alla Covid-19 restriktioner med i paketet. Lördagens högsta klass hade Shane Carey med tre hästar bland de placerade.

Hopptävling i pandemitider är annorlunda: ingen publik, glest mellan borden i serveringen och handsprit i mängd. För ryttarna är tillvaron på hästryggen sig helt lik, det är den avsuttna delen som påverkas. Henriksdals RF håller tävlingar på Ebba Berglöfs stora anläggning Rytteriet i Kumlatofta söder om Sjöbo. Publik får inte komma hit men det är löst med hjälp av webbsändning av hela tävlingen, tyska Clipmyhorse.tv livesänder från tävlingarna.

Hälften av klasserna utgör kval för unghästar eller andra som vill rida avdelning B. Andra hälften är riktiga tävlingsklasser med den skillnaden att den enda som får komma in på prisutdelning till häst är segrare. I vinnarringen har Jörgen Larsson varit en flitig gäst med flera hästar. Dagens 1.35-klass vanns av Jill Andersson med stoet Cumlan som slog Jörgen Larsson och Fiona Fly, en bedrift i sig att slå Larsson med en sekund.

Kvällsavslutning på 1,40-höjd

Banbyggare under hela helgen är så långväga som från Gävle med sydsvenska mått mätt. Leif Hall är A-banbyggare och A-tränare, till söndagens avslutande 1,50-klass har han ritat in en riktig vattengrav. Under lördagen fanns det trippelbarr som inhopp i kombination och genomgående har det varit tekniskt intressant och utmanande.

Shane Carey vann klassen med stoet Contenance (Westf f -06 e Cornet Obolensky-Darco) som tagit seger vid vid tre av sina fyra starter i år, två tidigare i Henriksdal.  Andra platsen gick till Carey med Catharina Dolks uppfödning(uppgift från TDB)  Cornetino (Holst f – 10 e Cornet Obolensky-Caretino).  Tredeplatsen tog Nellie Danielsson på stoet Conny (Hann f -03 e Contendro-Liane) hand om.

Conny (sto f 2003 sv HANN Klass 23- 35- 900 Nellie Danielsson Foto: KimC.nu by Ateni AB
Cornetino Shane Carey Foto: KimC.nu by Ateni AB

Resultat Henriksdal

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.