hoppning Hermes Ryan Simon Delestre

[SIHS på Friends] Bertram segrade igen – Henrik trea

Irländske Bertram Allen är alltid livsfarlig på Friends Arena, så även i lördagskvällens hoppning. Där tog han hem segern med blott 5 hundradelars marginal i ett startfält med många nya, gröna hästar.

I lördagens tidshoppning 1.45 med 18 deltagande ekipage kunde man kanske känna att det destillerade formatet i hoppningarna på Friends blev väl så snuttifierat. Klassen var över innan man hunnit sätta sig ordentligt tillrätta på läktaren. Men publiken verkar älska det, så det är bara för oss nördar att gilla läget.
Och vi fick se några riktigt skarpa ritter. Det är spännande att se hur toppryttarna löser en tidshoppning på den här nivån med, som i det här fallet, lite grönare hästar.

Nu blev det ”the usual suspects” i topp – som alltid på Friends Arena! Bertram Allen med 8-åriga Empoli de Champloue (Arko (de) x Diamant de Semilly) startade sist och hade räknat ut hur han skulle slå de andra, men vann med minsta möjliga marginal – han slog tvåan Marlon Modolo Zanotelli och 9-årige Heureuse Nouvelle WH (Cardento 933 x Indoctro) med blott 5 hundradelar, trean Henrik von Eckermann på tillika 9-åriga Dzara Dorchival (Qlassic Bois Margot x Raphael) med bara 17 hundradelar.

Idag söndag avslutas tävlingarna med den stora Grand Prixklassen, där det blir ett mer blandat startfält. Flera av ryttarna har plockat fram sina mer erfarna mästerskapshästar, medan andra rider 9-åringar.

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.