Foto Privat, Fredrik Jonsving

Sissela Smith efter olyckan: Jag har en plan!

Sissela Smith berättar för Ridenews om sin plan efter olyckan – så ska hon ta sig till Longines Global Champions Tour i Stockholm trots olyckan i fredags när hon drabbades av fem frakturer i ansiktet.

Kan prata lite nu, men det går i perioder, säger Sissela till Ridenews idag.

Hoppryttaren Sissela Smith som skadade sig svårt i fredags med flera frakturer i ansiktet kommer trots det att kunna rida Longines Global Champions Tour i Stockholm om två veckor. Tillsammans med Stella Röhlcke var hon uttagen som ungdomsryttare att delta i den prestigefyllda tävlingen. Eftersom Sissela ännu inte kan prata ordentligt har Ridenews kommunicerat med henne via Messenger.

– Flera kirurger har diskuterat under veckan och eftersom min syn inte är skadad nu, så är det för riskfyllt med operation. Risken är att jag då får dubbelseende, eftersom de skulle ha behövt jobba vid synnerverna. Det hade verkligen försvårat min karriär.

– De andra frakturerna är ren tur hur de är skapade, så det kan läkas helt okej av sig själv, om jag är försiktig. Av den anledningen avstod de operation. Men jag kommer att få lite defekter utseendemässigt. Men det kan jag leva med! Annars får vi försöka fixa det vid senare tillfälle.

– Läkarna vill kolla mig igen om två månader. Jag kommer att ha ont och måste vara väldigt försiktig i Stockholm, men det är en chans jag verkligen inte vill missa, så jag tar den risken.

– Vi i teamet har en plan med allt runtomkring. Jag är lyckligt lottad med att jobba med fantastiska människor framförallt Claes och Carin och mina vänner som hjälper mig med de bästa hästarna just nu.

Sissela arbetar hos Claes och Carin Pettersson på CC Holsteiner Breeding. Hannes och Viktor Melin har ryckt in och hjälpt till att träna och även starta hästar efter Sisselas olycka.

– Tyvärr missar jag resterande kval inom Swedish 7-Star Spring Tour, jättetråkigt.

Närmast väntar några dagars vila för Sissela.

– Nu är jag på väg till mina föräldrars gård (mamma och pappa har varit med hos läkarna) för att vila några dagar och lillebror Samuel ska konditionsträna Cartier inför GCT på deras galoppbana. Själv går jag på promenader och yoga ska börja lite lätt med styrketräning nästa vecka. Jag har en plan😄.

På sin Facebooksida skriver Sissela idag:

”Jag är så glad att meddela att jag slipper göra operationen som jag har varit så orolig över och kommer kunna rida i Stockholm!
Tack tack tack till er alla som har hört av er och extra tack till de i min närhet som verkligen hjälper mig med allt.
Hade en otrolig väldig tur och den största skadan kan komma när man minst anar det.. som i trav på stallets snällaste häst…
Rid alltid med hjälm!!!”

Sissela Smith efter olyckan: Hade jag inte haft hjälm hade jag dött > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.