Bryan Balsiger - Twentytwo des Biches

Skadade stoet Twentytwo opererad – pensioneras nu

Vid den stora Grand Prixhoppningen i Paris i söndags skadades Bryan Balsigers OS-häst Twentytwo des Biches. Hon har nu opererats och kan se fram emot ett liv som pensionär.

Vid den stora Grand Prixhoppningen i Paris i söndags fick vi se både Peder Fredricson och Henrik von Eckermann på pallen i sponsorn Hermès orange täcken. Men vi fick också se ett otäckt fall, när unge schweiziske ryttaren Bryan Balsigers 15-åriga OS-häst Twentytwo des Biches (Mylord Carthago x Kalor du Bocage) störtade efter sista hindret.
Ganska snart kom dock beskedet att stoet tagits till klinik och skulle opereras.

Pensioneras nu

Ryttaren och hästägaren meddelar i ett pressmeddelande i sociala medier att stoet fått en fraktur i vänster framben. Hon opererades på måndagen av en fransk specialist efter att ha samrått med hästens veterinär i Schweiz och veterinäre vid Zürichs universitetsklinik.
Nu meddelar man att operationen gick bra.
”Twentytwo är på fötter och har redan tagit sina första steg på klinikgården på tisdagsmorgonen. Veterinärerna är mycket nöjda med resultatet. Återhämtningen kommer uppenbarligen att ta tid och det enda målet är att Twentytwo ska njuta av sin välförtjänta pensionering.”

– Twentytwo är en medlem av vår familj och det som hände är mycket smärtsamt. Vi har gått igenom stora svårigheter, men nu ligger de bakom oss. Vi har gjort allt för Twenty och kommer att fortsätta att göra det. Bryan och jag är fortfarande i Parisregionen med henne. Vårt enda mål är att hon ska kunna njuta av den pension hon förtjänar efter att ha gett så mycket för oss och haft en så stor och fantastisk idrottskarriär. Vi blev mycket berörda av de många tecken på stöd vi fick. Vi vill tacka veterinärteamen på plats i Paris såväl som på Clinique de Grosbois samt Paris CSI-organisationskommittén för vad de har gjort för Twenty och för oss”, förklarade Christiana Brechtbühl, ägare till Twentytwo des Biches.

Väldigt omskakad

– Den här händelsen har varit väldigt svår för mig och jag är väldigt omskakad av den. Men jag är också lättad idag över att se att operationen gick bra och att Twenty står och redan kan gå. Jag hoppas nu från djupet av mitt hjärta att hon återhämtar sig bra så att jag kan se henne så snart som möjligt ute i hagarna. Twenty gav mig så mycket och hjälpte mig att nå mina drömmar, hon betyder så mycket för mig. Jag tackar alla för det stora stöd jag fått sedan i söndags. Det betyder mycket för mig, säger Bryan Balsiger, ryttare på Twentytwo des Biches.

– Den här olyckan är en enorm chock för det schweiziska laget. Vi försökte stötta Christiana Brechtbühl, Bryan Balsiger, Mélusine Guiblin-Miché och alla i deras team så gott vi kunde på plats och även efter det. Och det fortsätter vi såklart med. Det är en stor lättnad att veta att operationen gick bra. Vi har alla bara en önskan, att Twenty kan njuta av en trevlig pensionering i hagen efter en så fantastisk karriär under vilken hon gav så mycket till vårt schweiziska lag. Än en gång skickar vi allt vårt stöd och alla våra tankar till hela teamet kring Twentytwo, sade Michel Sorg, chef d’equipe för det schweiziska laget.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.