Filip Ågren

Skrällseger för Filip i Volkswagen

I konkurrens med bland andra Peder Fredricson och Henrik von Eckerman tog 22-årige Filip Ågren och familjehästen Cardina hem segern i Volkswagen Grand Prix på Stockholms Stadion.

Det blev något av en skrällseger i Volkswagen Grand Prix på Stockholms Stadion under Stockholm Horse Weeks första dag, torsdagen. Segern i klassen togs hem av unge Filip Ågren, som många av oss fortfarande tänker på som en ponnyryttare. Men Filip har hunnit bli 22 år och har många fina framgångar på häst bakom sig, inte minst på SWB-stoet Cardina, som han ridit tre junior-EM med och senast tävlade under Gothenburg Horse Show med en andraplats i 1.45.

Filip Ågren och Cardina segrade i Volkswagen Grand Prix på Stockholms Stadion.

Trots att hon haft en del skador och numera tävlas sparsamt, så var det 16-åriga Cardina som bärgade segern med Filip i den prestigefyllda klassen med 175.000 kronor i förstapris.

Sedan oktober jobbar Filip på Stuteri Arch, som är och har varit ägare till några av Peder Fredricsons och Malin Baryard Johnssons allra främsta topphästar. Där ansvarar han just nu för tio hästar, dock ingen självklar arvtagare till Cardina.
– Vi har många fina hästar, men de är lite yngre, säger Filip.

Jens Wickström tyckte att Enzo var värd att förevigas på bild efter andraplatsen som gav 100.000 kronor i prispengar.

Tvåa i klassen blev Jens Wickström med Enzo och trea blev Viktor Melin med Atina, en häst som har en liten speciell historia. Den kan du läsa här > > >

Viktor Melin var nöjd med tredjeplatsen och 60.000 kronor.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.