Sissela Smith är en av de U25-ryttare som slåss om att komma till Scandinavium. Foto: Fredrik Jonsving

Slaget om Scandinavium är igång

Det är tre platser för att tävla under Gothenborg horse show som lockar. I helgen slåss de unga ryttarna i det första kvalet till Lövsta Future Challenge Jumping U25 under Flyinge Indoor.

16 stycken U25-ryttare gör upp om de tre åtråvärda platserna till Gothenburg Horse Show 2019. Ryttarna har möjlighet att samla poäng vid tre kvaltillfällen – varav det första alltså rids i helgen.
Nästa kvaltillfälle är Kungsbacka Ridklubb den sjunde till tionde mars och det sista kvaltillfället är på Borås Fältrittklubb den 20 till den 24 mars.

Kriterier

De unga ryttarna som är mellan 16 och 25 år gamla plockar poäng genom att delta i klasser med minsta hinderhöjd 145 centimeter. Det krävs också placering i 1.50 på elittävling i Sverige eller lägst i Grand Prix, 1.45 internationellt för att kunna tävla om platserna.

– Satsningen Lövsta gör för oss U25 ryttare är fantastiskt för vår utveckling! Steget är stort från ungdomsryttare till senior, inte bara svårigheterna utan framförallt att bli uttagen till tävlingar eftersom konkurrensen är så tuff idag när vi har så många duktiga ryttare från Sverige. Lövsta Future Challenge Jumping U25 ger oss möjligheten att få prova våra vingar i större sammanhang och är en viktig del i utvecklingen av svenska ryttarnas framtid, säger Sissela Smith som är en av de aktuella ryttare som slåss om de tre platserna i ett pressmeddelande från arrangören.

Sissela är baserad i Norrköping där hon jobbar på CC Holsteiner Breeding sedan två år tillbaks. Tidigare har hon också jobbat som beridare hos Rolf-Göran Bengtsson.

Tre klasser

Det är elva anslutna ryttare som slåss om poängen i helgen på Flyinge. De har möjlighet att samla poäng i tre klasser.

Det finns ett sätt till att ta sig till tävlingarna i Scandinavium om man inte samlar ihop de poäng som krävs. Landslagsledningen har nämligen möjlighet att dela ut två inbjudningar till tävlingarna i Göteborg.

Anslutna ryttare till Lövsta Future Challenge Jumping U25 hittar du här.

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.