Sofia Björserud och Quantos. Foto Isak Rautenberg/Jönköping Horse Show

Slog världsryttarna – fick åka hem med gips

Sofia Björserud vann på torsdagen Jönköping Horse Shows 1.45-klass i konkurrens med några av världens bästa ryttare. Men samma kväll fick lyckoruset ett abrupt slut…

I torsdagens 1.45 på Jönköping Horse Show startade internationella stjärnor som Michael och Jack Whitaker, holländska landslagsryttaren Michael Greeve, irländaren Richard Howley som vann unghäst-VM med Uppercourt Cappucino förra året och dessutom den svenska eliten med Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Fredrik Jönsson och Angelie von Essen.

Det var dock ingen av dem som vann, utan segern gick till Sofia Björserud och Quantos före Alexandra Eriksson med Liss Royal och på tredje plats Linnea Ericsson-Carey med Lacroix.

Sofia hann dock inte fira segern. I 5-årskvalet samma kväll fick hon ett missförstånd med Diamond Heart och föll och landade på fötterna. Det såg inte så farligt ut, men det visade sig att skenbenet kluvits på längden, hela två decimeter. Nu sitter hon helgipsad och gläds över vinsten – men planen att rida 1.50-klasserna som återstod och nästa helgs SM i Södertälje, den har fallit.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.