Hedda Wallin (Arkivbild, med  Eumosa i Herning) Foto: Kim C Lundin

Slutstrid om biljetterna i Lövsta Future Challenge för U25-hoppryttare

Borås Grand Prix står för dörren och där avgörs vilka ryttare som får de tre platserna till Gothenburg Horse Show. Tre platser är det åtråvärda målet i Lövsta Future Challenge för U25-hoppryttare.

LFC för U25-hoppryttare inne på upploppet

Den 21 – 24 mars är det dags för den sista kvaltävlingen av Lövsta Future Challenge Jumping U25 som rids under Borås Grand Prix. I Lövsta Future Challenge får anmälda U25-hoppryttare plocka poäng i klasser från 1.45 och uppåt. Publiken kan följa de anslutna ryttarna under tävlingarna tack vare de gröna LFC-armbindlar som bärs vid varje start som kan ge poäng. Efter de första kval tillfällena toppar Sissela Smith med hästen Charmonix CC rankningen och strax därefter ligger Hedda Wallin med Eumosa följt av Ottilia Lundgren med A Brightwood Ursa Major.

Sissela Smith tog silver på SM i somras med Chamonix CC. Nu leder hon ligan i jakten på en plats till Göteborg Foto: Fredrik Jonsving

Inför kvaltävlingen ligger Hedda Wallin och Eumosa på en andraplats med siktet inställt på att ta tillräckligt många poäng för att bli en av de tre som får en biljett till Gothenburg Horse Show. Efter söndagens Grand Prix i Borås  är det klart vilka ekipage som kvalat till Göteborg.

Hedda Wallin berättar i ett pressmeddelande från LFC om hur hon känner inför slutstriden.
– ”Jag tänker bara göra min grej, inte tänka för mycket på rankingen och se det som en vanlig tävling. Är man tillräckligt bra så kvalar man, målet är såklart att kvala till Göteborg. Det är en fantastisk möjlighet så jag ska göra det bästa jag kan!”

Hedda Wallin utmanas av förutom av Ottilia Lundgren också av Rebecca HallbergFischer, Cornelia Rylen och Andrea Persson som alla har poäng nog för att kunna väga om vågskålen vid en framskjuten placering.

Det är tre ryttare som får finalbiljetterna till Gothenburg Horse Show, efter söndagens Grand Prix i Borås vet vi vilka det är. Utöver de tre platserna har även landslagsledningen möjlighet att dela ut två biljetter. Under tävlingarna i Göteborg kan U25-hoppryttarna rida alla klasser förutom världscupen och vissa specialklasser. Det ekipage som samlar flest poäng får ta emot Lövsta Future Challenges meetingpris.

Följ tävlingen i realtid på LFC U25 rankinglista

LFC regler

Start- och resultatlistor Borås Grand Prix

Följ Borås Grand Prix via Equisports live-streaming

Svenska hoppen i Göteborg :tre svenskar i världscupfinal

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.