Eric Lamaze - Chacco Kid

Sofia Westborgs häst till Eric Lamaze

Den 12-åriga valacken var knappt tävlad när Sofia Westborg började rida den för drygt ett år sedan och hon har tagit den upp till trestjärnig 1.55. Nu fortsätter han karriären hos OS-guldmedaljören Eric Lamaze.

Svenska Sofia Westborg har tävlat 12-åriga KWPN-vallacken Delicalato vh Marienshof (Calato Z – Indorado, uppfödare Stall Marienshof) upp till 1.55. Nu flyttar han till kanadensiske Eric Lamaze, som i ett förstärkt samarbete med Mark och Tara Rein får tre nya hästar i sitt stall, varav Delicalato är en.

Sofia är anställd hos Sentower Stables som skriver i sina sociala medier:

”Vår sagohäst Delicalato vh Marienshof är såld och har lämnat vårt stall för att flytta till Eric Lamaze. Delicalato kom till oss i januari 2019 med nästan ingen tävlingserfarenhet och efter åtta månader hoppade han trestjärnig 1.55 Grand Prix. Han är en av de hästar som har lyckats med det nästan omöjliga och vi kunde inte vara lyckligare än nu när han fortsätter sin karriär hos Torrey Pines Stable! 🇨🇦 ”

I ett pressmeddelande meddelar Torrey Pines Stable och Mark och Tara Reid att paret har fördubblat sin investering hos Eric Lamaze genom att köpa in tre lovande internationella hopphästar. Förutom Delicalato är det Falco de Tatihou och Corazon. Alla tre flyttar nu in på Lamazes europeiska anläggning i Écaussinnes, Belgien.

– Det här blir en spännande häst för Mark och Tara att ha, säger Lamaze om Delicalato.

– Efter några mindre tävlingar för att komma igång, kommer hästen snabbt att kliva upp till högre nivåer. Mark och Tara kan vår sport och det kommer att vara kul för dem och komma till tävlingar och se den tävla i de högre klasserna. Jag tror att de kommer att vara särskilt glada över den här hästen.

Falco de Tatihou är en femårig godkänd Selle Françaishingst (Ogrion des Champs – JPC Modesto) som köpts direkt från uppfödaren Philippe Noel. Han kommer att fortsätta verka inom aveln vid sidan av tävlandet och han blir den första hingsten som stationeras hos Torrey Pines Stable.

– Jag har aldrig sett en femåring som varit så atletisk, så välbalanserad och med naturliga instinkter som det vanligtvis tar år att utveckla hos en häst, säger Eric Lamaze. Han är bokstavligt talat den bästa femåring jag stött på i hela min karriär.

Corazon är ett sjuårigt sto som tävlats på enstjärnig nivå och som Lamaze bara sett på video innan köpet.

– Jag insåg att det här var mer än bara en bra häst, det är en stjärna!

Mark och Tara Rein känner Eric Lamaze sedan trettio år tillbaka och Tara tävlar hunterklasser och hoppning tillsammans med parets barn. I mars köpte de tre hästar för att ha hos Lamaze och nu alltså ytterligare tre.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.