Andreas Helgstrand sponsrade VM i Tryon med sitt företyag, arrangerar själv stora tävlingar i danmark och går nu in som sponsor till dressyren under Global Champions Tour Stockholm. Foto: Axel Lundblad / Kim C Lundin

Sommardressyr på stadion under Global Champions Tour

Juni innebär premiär för internationella Global Champions Tour Stockholm på Stadion. Helgstrand Dressage kommer att sponsra dressyr på den anrika arenan.

Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week

Den 13-16 juni arrangeras hoppning och dressyr på Stockholm Stadion under Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week. Nu är det klart att Helgstrand Dressage går in som partner till dressyren.

I och med samarbetet med LGCT Stockholm och SHW satsar Helgstrand Dressage på att visa upp sin verksamhet både för svensk och internationell publik.

– Det är fantastiskt att dressyr kommer att arrangeras samtidigt som den internationella stortävlingen GCT i Stockholm. Det är helt rätt väg för dressyrens framtida utveckling. Därtill arrangeras tävlingarna på en historisk plats, mitt i centrala Stockholm, säger Andreas Helgstrand, VD Helgstrand Dressage.

Sara Johansson, publikbekant från SIHS under Friends, är tävlingsledare för Longines Global Champions Tour Stockholm. Hon berättar om hur de tänker arbeta med Stadions innerplan under tävlingarna för att göra de LGCT-mässiga – bra underlag och fina VIP-faciliteter.
– Vi kommer att dela av Stadion i två delar med en sektion som rymmer VIP-avdelning åt ena sidan och en publik restaurang åt den andra.
– Den ena delen av Stadion består av huvudarenan där både hoppningen och dressyren kommer att hållas. Där kommer vi att använda oss av arenans befintliga sittplatser för att bevara den fantastiska atmosfären. Den andra delen kommer att består av framridningen, som är öppen för publik, samt en shopping-village.

Tävlingarnas dressyrklasser rids torsdag till lördag. Klasserna spänner från Prix St Georges till Grand Prix Kür och genomförs under dagtid medan de konventionella Global Champions Tour klasserna går på kvällstid.

Sommardressyren i Stockholm blir landets femte internationella dressyrtävling i FEI:s kalender för 2019. I april rids det världscupfinal i Göteborg och sedan är det dags för tävlingen på Stadion i juni. Vilka ryttare som kommer återstår att se detta EM-år, tävlingen ligger inom kvalperioden och kan bli attraktiv för udda nationer.

Läs mer om evenemanget: globalchampions.se

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.