Nu kan du satsa pengar på din favoritryttare. Foto: Fredrik Jonsving

Spel om pengar i deltävlingarna i ATG Riders League

Med premiär i slutet på januari för en ny nationell hoppserie introduceras spel om pengar på bred front i regi av spelbolaget ATG.

Den nya serien ATG Riders League har tre inplanerade deltävlingar än så länge. Premiär blir i Strömsholm 25-26 januari och då blir det spel om pengar i lördagens finaler.

Under våren 2019 testas hoppserien ATG Riders League på tre platser och tävlingen lockar med höga prispengar för ryttarna. Det blir hinderhöjder på 1,40 meter, med spel på finalerna under lördagarna. Det går att spela både V5 och vinnare i den inledande omgången. Dessutom blir det ett vinnarspel i finalomgången. Det går att spela direkt på tävlingsplatsen, via ATG:s ordinarie spelombud och på internet.

Enligt pressmeddelandet från förbundet så är det ATG som ansvarar för etik och spelsäkerheten. Serien ATG Riders League öppen enbart för ryttare över 18 år med svensk licens. SvRF ansvarar för det sportliga genomförandet.

Sedan många år är ATG en stor sponsor av ridsporten på många plan. I höstas genomfördes spel om pengar på Elmia Scandinavian Horse show.

Syftet med ATG Riders League är att tillföra tävlingar som blir utvecklande för unga ryttare på erfarna hästar och för etablerade elitryttare på yngre hästar.

Med spel om pengar på hoppklasser provar ATG en ny marknad i en tid då spel på trav är satt under hård konkurrens från utländska spelbolag. Uppslutningen med anmälningar till premiären i Strömsholm är god med över 60 anmälda. Prispengarna är goda för att vara på nationell nivå. en vinnare av ett heat får 5000 kr, klassvinnaren i winning round får 30 000 kr och tvåan 20 000 kr. Alla i winning round, fem heat-segrare och de fem bästa bästa totalt, får prispengar.

Fullständiga regler

Tävlingsplatser ATG Riders League 2019
Strömsholms Ridsportförening v 4
Flyinge Hästsportklubb v 11
Borås Fältrittklubb v 12

Rosannas 160 kronor blev 26 500: ”Jag är i chock”

Fakta, regler för spel

Länk till ATG:s spelregler

REGLER OCH INFORMATION FÖR SPEL PÅ HÄSTHOPPNING

Spelet till Hästhoppning avser att hitta slutliga vinnaren i aktuell Klass på angiven tävlingsdag.

· Endast Vinnarspel kommer att erbjudas.

· Spel sker på numret som anges i av ATG publicerad spellista för respektive häst.

· I spellistan anges ryttarens namn och nationalitet.

· Spel på startnummer 20 innebär spel på samtliga tidigare ej namngivna hästar.

· Insatser på häst som stryks innan start i grundomgången återbetalas.

· Insatser på häst som stryks efter grundomgången återbetalas inte.

· Insatser på startnummer som innehåller fler än en häst återbetalas om alla ingående hästar är strukna innan start i grundomgången.

· Spelet stänger när första ekipage kommer in på banan.

· Resultat fastställs ca 30 minuter efter sista ritten i respektive tävling. Först när resultatet är fastställt kan ATG börja betala ut vinster, vilket får till följd att det blir en viss fördröjning av utbetalningen.
(Fördröjningen beror på att det inom hästhoppning finns en protesttid på 30 minuter att ta hänsyn till och vänta in för ett definitivt resultat).

I spellistan finns följande information (jämfört med den information som normalt anges vid trav- och galopptävlingar):

· Som stam anges hästens far och morfar.

· Istället för distans anges hindrens höjd i aktuell klass.

Sportregler för ATG Riders League 2019

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.