Fredrik Spetz på Daquar CC Foto: Kim C Lundin

Spetz ger sig in i kampen om landslagsplats

Fredrik Spetz från Norsholm är en av fyra svenska ryttare som tar plats på de femstjärniga tävlingarna i Oslo i helgen.

Fredrik har fått en egen inbjudan via Runsten Equestrian och ingår alltså inte i Ankarcronas line up till världscuppremiären.
– Den ryttare som skulle åkt för Runstens del tackade nej. Då fick jag frågan om jag ville ha den platsen. Jag blev såklart jätteglad och tackade ja, säger Fredrik.
Norsholmsryttaren tar med sig två hästar. Åttaåriga Mexico (ägare Ålberga Gård AB) kommer att gå kringklasser och tioåriga Dustin (ägare Charlotte Rapp Hamrén) de största klasserna.
– Dustin är min bästa häst just nu, säger Fredrik Spetz.
Fredrik Spetz på Daquar CC 1236 Foto: Fredrik Jonsving

 

Fredrik är välmeriterad och har ridit femstjärnigt förr. Men det var ett tag sedan sist.
Fredrik har bland annat jobbat hos tyske Marcus Ehning och Maria Gretzer. När han för ett par år sedan flyttade hem fick han börja om och satsar nu stort.
– Det ska bli jättekul att åka till Oslo. Förra året och i år har jag ridit mycket trestjärniga tävlingar, säger Fredrik.
Som young rider var han ute mycket internationellt, men de senaste åren har det varit omstart med säte hemma i Norsholm.
– Det blev lite att starta om från noll, säger Fredrik.
I år är hästen Dustins första säsong i svår hoppning.
Fredrik åker till Oslo med öppet sinne.
– Det här är ju självklart ett steg till från vad. Jag ridit det senaste året. Jag ser det mest som en erfarenhet. Men självklart vill jag åka dit och göra det mesta av det. Jag åker dit för att tävla, säger Fredrik Spetz.
Målsättningen för framtiden är klar.
– Jag vill ta mig in i landslaget. För tillfället har jag flera hästägare och ett team runt mig som gör det möjligt att satsa lite, säger han.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.