Evelina Tovek och Dalila de la Pomme. Foto Stefano Grasso/GCL

Spruce Meadows: Mäktig insats av Evelina i Rolex Grand Prix

Evelina Tovek och Dalila de la Pomme gjorde en mäktig insats i Rolex Grand Prix inatt. På den massiva banan på kanadensiska Spruce Meadows var de enda svenska ekipage att gå felfri på hinder i första rundan och slutade på en mycket hedrande sjundeplats i den hårda konkurrensen.

Rolex Grand Prix avgjordes i natt i Spruce Meadows, Kanada.

Henrik von Eckerman , som ju vann Rolex Grand Prix Dutch Masters med Tovek’s Mary Lou hade nu med sig den mindre rutinerade Flotte Deern 5 och avstod från att starta. Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow fick 13 fel och Angelie von Essen med Luikan , som haft en fantastisk säsong med tre nations cupsegrar i Rom, Hickstead och Aachen, fick nu 9 fel på den på alla sätt väl tilltagna 1.60-banan på Spruce Meadows – en bana som brukar kallas världens tuffaste.

Evelina Tovek och Dalila de la Pomme var felfria på hinder med ett tidsfel efter en mycket snygg runda och var enda svensk att gå vidare till andra rundan. Där fick hon 9 fel, vilket gav en mycket hedrande sjundeplats.

Segrade i klassen gjorde queen of – everything Beezie Madden med Darry Lou, det enda ekipage som var felfri på hinder i båda rundorna (med ett tidsfel i andra rundan). Tvåa blev englandsbaserade australiensaren Rowan Willis, som i år tävlat i USA och Kanada, med Blue Movie. Trea blev österrikaren Max Kühner med Chardonnay.

Vi beklagar att liveuppdateringen inatt avbröts av tekniska problem.

Hela resultatlistan > > >

Beezie Madden och hingsten Darry Lou. Foto Rolex Grand Slam/Ashley Neuhof

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.