Foto: Fredrik Jonsving

Steffi och Sparvens supertempo gav ny bil

Vilken svenskfest i Friends Arena. Banbyggare Peter Lundström hade satt upp en trixig speedklass för ryttarna. Med två ryttare kvar – båda under svensk flagg –stod det klart att svenskarna skulle bli åtminstone etta, tvåa och trea. Oavsett resultat.

Resultaten kvarstod och det blev idel svenskar i toppen ännu en gång i Friends Arena. Denna gång vankades det speedklass.

Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow satte banan felfritt på 59,58 sekunder tidigt i startfältet. Ledningen höll i sig och det nyblivna svenska mästarekipaget kammade hem segern – och därmed bilen. Hack i häl hade hon chefen Peder Fredricson och Hansson WL på 60,09. Peder fick ett ordentligt darr på en bom, men den låg kvar och ekipaget stannade på en andraplats med en prissumma på drygt 140 000 kronor.

Peder Fredricson och Hansson WL nosade på segern – men rådde inte på Steffis tid. Foto: Fredrik Jonsving

Tredjepriset signerades Petronella Andersson och Eclatant, som även de fick ett uppsving med en premie på drygt 100 000 kronor.

Men det räckte inte med svenskflagg där. Jonna Ekberg klippte till som näst sista startande med Dolitaire Chavannaise och red rakt in på en fjärdeplats.

Rysare

Dagens rysarritt signerades Olivier Phillipaerts och H&M Cue Channa 42. Belgaren tog relativt nyligen över stoet från svenska Malin Baryard-Johnsson. Phillipaerts putsade Steffis ledartid med hela tre sekunder men fick hela publiken att utbrista ett unisont ”nej” när sista bommen på sista hindret for i backen.

Förhandsfavoriten Bertram Allen var inget hot för svenskligan denna dag. Han fick fyra nedslag och valde till slut att utgå. Även Henrik von Eckermann drog med sig fyra bommar med Peter Pan och kom utanför placering.

Steffi bytte häst och bjöd på ärevarv med blomkastning. Foto: Fredrik Jonsving

Stephanie och Sparven visade återigen storform och det var en sprudlande glad Steffi som hejades fram av publiken under ärevarvet.  Eller ärevarven ska vi nog säga, Steffi red nämligen fyra varv till jublet innan det var dags att ta sig en runda i vinnarbilen.

– Förra året i denna klassen ledde jag till sista ryttare. Jag tänkte att jag skulle vinna min första bil. Men det tyckte inte Peder som slog mig då. Men nu har jag tränat ett år …, sa Steffi efter klassen.

Vinnare. Steffi vann nyligen inomhus-SM med Sparven. I Friends visade hon att formen håller i sig. Foto: Fredrik Jonsving

Hon har jobbat hos Peder och Lisen i fem års tid nu.

– Jag tror jag har världens bästa jobb i den här branschen. Det är jag väldigt glad för, säger Steffi.

– Det är första gången jag vinner en så stor klass på hemmaplan.

Fokus. Stephanie Holmén och Sparven hade siktet inställt.

Bra ägarlördag

Steffi avslöjar också att hon fått klartecken för att rida världscupen i Mechelen.

För hästägare Astrid Ohlins del, ägare till Flip’s Little Sparrow och delägare i Hansson WL blev det en riktigt lycklig lördag.

– Det är lika roligt att komma tvåa som att vinna, sa en glad Astrid till speakern innan hon och Steffi rattade runt vinnarbilen i fibersanden.

Resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.