Stephanie Holmén

Steffi placerad i jätteklassen i Amsterdam

Stephanie Holmén satsade i lördagens stora 1.60-klass med 42 startande. Två bommar rök i omhoppningen men med tiden skulle hon ha varit fyra i klassen.

Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow, ”Sparven”, gjorde en snygg och felfri runda i grundomgången över den 1.60 stora banan i Amsterdam under lördagskvällen. I omhoppningen med 11 ekipage satsade Steffi allt och fick den fjärde bästa tiden, 31.47 sekunder. Det blev dock två ner och slutligen en 11:eplats – placering och en prischeck på cirka 11.000 kronor.

Segrade i klassen gjorde franske Julien Epaillard som verkligen är i slag just nu med flera segrar på de stora banorna i vinter. Med Toupie de la Roque klippte han omhoppningen på 29.58 sekunder, kort före Tysklands Marcus Ehning och A la Carte NRW på 29.69 sekunder. Trea blev brittiska Holly Smith, 48 på världsrankingen, med Denver, som gjorde sin första start på kontinenten för året.

Jeroen Dubbeldam som rider Rolf-Göran Bengtssons tidigare stjärna Oak Grove’s Carlyle var även han placerad i klassen, just före Steffi med ett nedslag i omhoppningen och tiden 35.15 sekunder.

Henrik von Eckerman med Best Boy fick 9 fel i grundomgången och gick ej till omhoppning. Henrik och Best Boy var däremot placerade i fredagskvällens 1.50-hoppning med endast ett tidsfel i grundomgången vilket gav en 11:eplats.

Idag söndag rider Steffi med Sparven och Henrik med Fancy Me världscupen i Amsterdam med startnummer 13 respektive 36. Start klockan 15.15, SVT:s sänder från Amsterdam från klockan 15.10.

Tidigare idag, kl 11.45, rider Steffi Diero Lux N och Henrik Peter Pan i 1.45 med omhoppning i Amsterdam.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.