VM-medalj i brons för steve Guerdat och Binca i Tryon 2018 Foto: Kim C Lundin

Steve Guerdat: ”Talang och hårt arbete borde betala sig”

CNN har gjort en stor intervju med schweiziske toppryttaren Steve Guerdat. Han berättar om sin djärva satsning och bojkotten av Global Champions Tour.

Steve Guerdat om sin satsning

I en öppenhjärtig intervju berättar Steve Guerdat om den satsning han gjorde när han bestämde sig för att köpa en plats där hans tävlingshästar kan få leva hästliv. Det har inneburit en del sömnlösa nätter men Steve Guerdat lever sin dröm och känner sig lyckligt lottad.

I intervjun berättar han också om sitt ställningstagande mot Global Champions Tour, han har valt att inte delta.
– I den tävlingen kan du köpa dig en plats för att tävla mot de bästa. Den riskerar att förändra sporten som vi känner den idag, förändra den i grunden. Allt i världen handlar idag om pengar. Sport har varit ett område där alla , världen runt kunnat hävda sig genom talang och hårt arbete. Global Champions Tour förändrar det och gör sporten orättvis, säger Steve Guerdat i intervjun.

Filmad intervju via länken nedan.

Han rider bland annat SWB-stoet Bianca (SWB f -06 e Balou du Rouet – Cardento, uppf Skatagård AB) som var hästen han tog medalj med på VM. I helgen riden han Rolex Top-10 finalen i Geneve tillsammans med Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och sju andra hoppryttare.

Tillsammans med Henrik von Eckermann på EM 2015 Foto: Kim C Lundin
Med Bianca i Aachen Foto: Kim C Lundin
SWB-hästen Bianca på världscupfinalen i Paris i april 2018 Foto: Kim C Lundin

VM:s självklara guldmedaljör – Simone Blum

CH Geneve

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.