Stockholm Hearts höll för favorittrycket i premiären av Global Champions League

Ikväll gick premiären av Global Champions League av stapeln i Doha. Nya ”svensklaget” Stockholm Hearts med Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson i spetsen visade att de kommer att vara farliga denna säsong och tog ledningen i den första rundan.

Andra rundan rids på lördag.

– Vi är självklart superglada, säger Malin Baryard Johnsson direkt efter segern i den första rundan av GCL-premiären i Doha.
Malin och H&M Indiana tillsammans med Olivier Philippaerts och H&M Legend of Love var felfria och snabbast.

– Vi är superstolta, supernöjda med hästarna. Vi har två extremt bra hästar som ger hela sitt hjärta för oss. Idag var fem lag felfria, på lördag är det en ny dag och det kommer att bli tufft. Många lag ser starka ut.

Lagkamraten Olivier Philippaerts säger:
– Först och främst måste vi bestämma vilka som ska hoppa på lördag. Jag tror att det blir Malin och Peder, men vi får se hur det går.

Individuellt blev Malin fyra i klassen och Olivier trea. Henrik von Eckermann med Glamour Girl fick fyra fel, likaså Evelina Tovek med Moeboetoe v/d Roshoeve och Annika Axelsson med W Diva Rosa Mfs. Peder Fredricson och Hansson WL slutade på åtta fel.

Klassen vanns av Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien med Like A Diamond van het Schaeck och tvåa blev Simon Delestre, Frankrike, med Dexter Fontenis Z.

Resultat individuellt >>>

Resultat lag > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.