Ida Aldernäs med Axa. Fotograf: Roland Thunholm

Stona dominerade bland de unga hästarna på Flyinge

Stona dominerade när Breeders Trophy avgjordes på Flyinge. I 3-årshoppningen hoppade Four Roses  10-10 och Axa vann med god marginal i 4-års hoppningen.

I fyraårsklassen på lördagsförmiddagen vann Axa e. Armani Code – Cardento uppfödd av Stall Xena med Ida Aldernäs på ryggen.

– Det blev bestämt i fredags, för en vecka sedan, att vi skulle åka hit idag. Det beslutet är vi glada över, sa Ida Aldernäs.

Stoet är fem år gammalt men har haft ett föl och hoppar därför i fyraårsklassen. Helena Torstensson, som representerar PS Flyinge & Partners, har haft Axas fader, Armani Code i sitt program.

– En otroligt trevlig individ som är kul att arbeta med varje dag, sa Ida Aldernäs efter segern.

”En gång dubbla tior men två gånger är helt otroligt”

Four Roses (SWB) e. Action Blue -Lasirco uppfödd av Mats och Lotta Hansson bedömdes med dubbla tior i finalen för treåriga hästar och vann.

– Hon hoppade även tio tio på sitt treårstest så vi hade förhoppningar men man vet aldrig hur det går när det väl gäller, sa Johanna Wall som visade hästen.

Johanna fick medhåll av uppfödaren Lotta Hansson.

– En gång dubbla tior men två gånger är helt otroligt. Jag har mamman kvar och en del syskon. Four Roses har nu blivit uttagen till SSHS auktion och kommer att säljas, berättade Lotta Hansson.

Film när Four Roses hoppar 10-10

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.