Adrian Cronin - Hard-to Beat G

Stor final och dubbla prispengar för ATG Riders League under Gothenburg Horse Show

Prispengarna dubbleras och en internationell startplats står på spel när hoppserien ATG Riders League för första gången får en stor finalomgångunder Gothenburg Horse Show.

– Det här är en jätterolig nyhet för ryttarna och för svensk hoppsport. Jag är väldigt glad över att vi kunde få till det här upplägget, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

När höstens tävlingskalender ritades om i kölvattnet av pandemin började en intensiv jakt på nya tävlingsplatser för den spelbara hoppserien ATG Riders League. Nu står det klart att den femte och sista deltävlingen blir i Borås vecka 11 – och att en stor finalomgång för första gången arrangeras.

Finalen hålls under Gothenburg Horse Show 31 mars-4 april, där de bästa ekipagen på 1,50- respektive 1,35-nivå gör upp i rafflande, spelbara klasser med dubblerade prispengar i potten. Dessutom får ekipaget som vinner ATG Riders League Grand Prix-touren i 1,50 flytta in i det internationella stallet och ges möjlighet till fortsatt tävlande under helgen.

– Det är otroligt viktigt och utvecklande för svensk hoppsport att ha en Grand Prix-serie på så här hög nivå. Att vi dessutom kan ge ytterligare en ryttare chansen att få rida internationellt under Gothenburg Horse Show är väldigt värdefullt, säger Henrik Ankarcrona.

Finalen är öppen för de 20 bästa ekipagen i Grand Prix-touren och de 24 bästa ekipagen i 1,35-touren efter kvaltävlingarna. Liksom i kvalen rids finalen i spelbara heat och med en winning round på respektive nivå. Prispengarna dubbleras och uppgår i finalen till närmare en halv miljon kronor totalt.

ATG Riders League 2020/2021:

Kval:
Vecka 10/2020, Kungsbacka Ridklubb

Vecka 31/2020, Sundbyholm Horse Center Ryttarförening

Vecka 35/2020, Åby Ridklubb

Vecka 46/2020, Flyinge Hästsportklubb

Vecka 11/2021, Borås Fältrittklubb

Totalfinal:
Vecka 13/2021, Gothenburg Horse Show

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.