Beezie Madden

Stor intervju med hoppningens främsta kvinnliga superstjärna

– Jag har ridit i över 50 år och fortsätter titta, läsa och lyssna. Det kan vara hovslagaren, veterinären eller andra ryttare som jag får nya idéer av. Framgång i den här sporten kräver en konstant hunger efter ny kunskap, säger hoppningens främsta kvinnliga superstjärna, amerikanska Beezie Madden i en stor intervju.

Legendariska Beezie Madden tillhör vid 56 års ålder fortfarande den absoluta toppen med en stadig plats på världsrankingens topp 10. Hon har ridit otaliga världscupfinaler och totalsegrat två gånger, ridit hem lagguld i OS, tagit brons och silver i VM. Idag är hon med i en stor intervju i tidningen Aftonbladet.

Där berättar hon bland annat om hur hon använde klickerträning för att komma tillrätta med hingsten Judgement ISF som var stor och stark men rädd för vattenhinder.

– Det är viktigt att kunna tänka utanför boxen och låta saker ta sin tid. Vi var aldrig nära att ge upp.

Bara en av klokskaperna hon delar i intervjun, där det kommer fler:

– Var aldrig för fin för att göra grovjobbet i stallet. De bästa hästmänniskorna är de som är involverade i den dagliga omvårdnaden om sina hästar.

– Jag har ridit i över 50 år och fortsätter titta, läsa och lyssna. Det kan vara hovslagaren, veterinären eller andra ryttare som jag får nya idéer av. Framgång i den här sporten kräver en konstant hunger efter ny kunskap.

John (Beezies make) säger alltid att ”gårdagens nyheter slår in morgondagens fisk”. Med det menar han att du kan vara bäst ena dagen och glömd nästa. Du kan inte låta framgångar eller motgångar definiera ditt värde.

– Det finns inga snabba lösningar. Bra markarbete är det viktigaste för att göra en häst stark och ridbar.

– Mitt råd till andra är att ta hjälp av proffs när man ska leta häst och lyssna till vad de har att säga oavsett om det är en tränare eller en veterinär.

Läs hela intervjun i Aftonbladet > > >

Se vår intervju med Beezie: ”Hur gör hon för att vara så fit?” > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.