Stor intervju med Peder Fredricson i senaste Damernas Värld.

Stor intervju med Peder Fredricson: ”Det finns inga quick fixes”

I ett stort reportage i tidningen Damernas Värld berättar Peder Fredricson om livet, hästarna och bakslaget efter EM-silvret 2017.

– Efter den smällen har jag blivit bättre på att koppla av när jag är hemma. Jag kan unna mig en halvdag ledigt för att läsa en bok till exempel. Då stänger jag också ner alla sociala plattformar. De blir lätt tidstjuvar annars, som stjäl koncentration från det som är mer angeläget, berättar Peder.

– Jag är mycket mer framgångsrik i dag än för tio, femton år sedan. Det beror egentligen inte på att jag jobbar hårdare nu, det är snarare så att ribban har höjts. Jag ställer högre krav på mig själv och det gör hästägare, sponsorer och tävlingsarrangörer också. Det finns inte längre utrymme för att hålla på med så mycket annat. Jag har lärt mig att prioritera, och jag måste fokusera på mina sportsliga prestationer och på min familj, säger han vidare i intervjun.

Han säger:
– Hästar intresserar och fascinerar mig. Jag har alltid varit nyfiken, och min bror och jag fick gott om tid att lära och träna. På så vis tror jag det är svårare för ungdomar i dag, de bra resultaten förväntas ofta komma omedelbart. Men det finns inga quick fixes – ridsport är både en livsstil och en passion, och för att nå långt krävs också kunskap.

Läs hela intervjun här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.