Rolf-Göran Bengtsson.

Stor intervju med Rolf-Göran Bengtsson

I en intervju berättar Rolf-Göran Bengtsson att han fortfarande hoppas nå toppen.

Rolf-Göran Bengtsson - Ermindo W
Rolf-Göran Bengtsson – Ermindo W. Foto Kim C Lundin

Rolf-Göran Bengtsson, som idag är 188 på världsrankingen, berättar i en intervju i tidningen Expressen om åren efter tiden som världsetta och Jerringprisvinnare.

– Många gånger har man försökt klättra upp för stegen och så halkar man och ramlar ned igen – och då klättrar man en bit till. Det börjar funka men så halkar du tillbaka igen. Så är det med hästar, det får man lära sig. I början av karriären blir man ganska frustrerad av sådana saker när det hände men det har man lärt sig. Fortsätter man och bara är envis nog så kommer man tillbaka upp igen, säger Rolf-Göran Bengtsson.

– Många hästar som du utbildar kommer en bra bit men det sista lilla har de inte. Då är du ändå kort i rocken när det gäller.

Några av hästarna i stallet som han tror på är hingstarna Cassilano, Catch, Zuccero och hans SM-guldhäst Ermindo W.

Han hoppas fortfarande komma tillbaka till toppen.
– Det är det fina i ridsporten. Du kan vara med även i min ålder. Annars är det ofta en färskvara för att du ska kunna ge full gas. Här kan du vara med tills du är ganska gammal om du kan utbilda och ta fram riktigt bra hästar.

Läs hela intervjun i Expressen > > >

Rolf-Göran Bengtsson Casall LGCT
Med Casall var Rolf-Göran Bengtsson bland annat i VM-final 2014 och totalsegrare i Global Champions Tour 2016 . Foto Stefano Grasso/LGCT

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.