Henrik von Eckermann - Peter Pan

Storseger för Henrik i femstjärniga franska 1.55-hoppningen

– Du trampar bara lite lätt i en stigbygel så vänder han mycket snävt, säger Henrik om Peter Pan, som verkligen har klivit fram som en världsstjärna nu i september.

Henrik von Eckermann – Peter Pan. Foto Marco Villanti/Hubside.

På fredagskvällen vann Henrik von Eckermann och Peter Pan den stora 1.55-hoppningen i femstjärniga Hubside Fall Tour i franska St Tropez.

10-åriga Peter Pan har verkligen klivit upp i vuxenligan denna höst och var nyligen också tvåa i Aachens Grand Prix, i början av september.

– Peter Pan har varit i otroligt bra form de senaste tre veckorna och hoppar underbart. Vi har redan sett honom här under den senaste fyrstjärniga Grand Prix. Då var han lite långsam och fick ett tidsfel. I Aachens trestjärniga Grand Prix blev han tvåa och ikväll vann han, sa Henrik efter segern.

Henrik von Eckermann - Peter Pan
Henrik von Eckermann – Peter Pan. Foto Marco Villanti/Hubside.

– Det är en väldigt snabb häst, särskilt i svängarna. Jag är jätteglad och jag ska erkänna att ett nerslag hade gjort mig förtvivlad, särskilt som han bara startar i den här klassen och i Grand Prix på söndag. Men hej, han var perfekt och det bådar gott för framtiden!

Tvåa i klassen var amerikanska Paris Sellon med Cassandra, och franske Olivier Robert med Vivaldi des Meneaux. Henrik läste Uliano Vezzanis bana och förstod att han kunde slå Paris tid.

– I omhoppningen trodde jag att jag kunde vara snabbare än Paris, inte bara för att jag hade bestämt mig för att vinna, men också för att när det gällde banans layout så visste jag att min häst kunde vara snabbare i vändningarna. Peter Pan är otrolig, du trampar bara lite lätt i en stigbygel så vänder han mycket snävt, sa Henrik.

– De första gick på åtta språng mot sista hindret, vi var sist och tog det på sju. Peter Pan är inte bara väldigt snabb utan också väldigt modig och det var inget problem för honom att gå tvärt på sista hindret. Jag behövde inte hålla tillbaka, tvärtom bara rida framåt. Han är bäst när ryttaren ger honom frihet.

– Imorgon rider jag Little Magic d’Asschaut i den stora klassen och på söndagen kommer Peter Pan tillbaka till Grand Prix.

Henrik von Eckermann – Peter Pan. Foto Marco Villanti/Hubside.

Den stora Grand Prixklassen 1.60 med två miljoner i prispengar rids på söndag i St Tropez och där räknar vi med att även få se Peder Fredricson, som har med sig H&M Christian K och Catch Me Not S för de femstjärniga klasserna och även startar Hansson WL, H&M Crusader Ice och H&M Chacco Día i de tvåstjärniga.

Henrik har med sig fem hästar, Peter Pan, Glamour Girl och Little Magic d’Asschaut i de femstjärniga klasserna och Carlotta 276 och Happy Loma i de tvåstjärniga.

Hittills har Henrik även varit placerad med Glamour Girl i torsdagens 1.50 där de tog en 7:eplats.

Dessutom rider Petronella Andersson de tvåstjärniga hoppningarna i St Tropez med Castres van de Begijnakker Z, Claptonn Mouche och La Belle Dame Z.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.